Tienaa rahaa Youtuben avulla

Jos sinulla on jo oma budjetti tehtynä ja valmiina – hienoa! Olet askeleen edellä muita. Budjetti auttaa sinua kontrolloimaan oman rahasi käyttöä helposti ja näppärästi. Budjetti auttaa sinua myös näkemään, onko oma rahatilanteesi hyvällä vai huonolla tolalla. Kaikille meille tulee silloin tällöin taloudellisia yllätyksiä eteen. Jos sinulla on kuitenkin säästössä rahaa, niin yllätykset eivät ole yllätyksiä lainkaan. Jotkut turvautuvat tiukassa tilanteessa pyytämään erilaisia lainojen tarjouksia Suomessa ja he ottavat itselleen lainan. Toiset taas säästävät ja tienaavat lisää rahaa tiukassa tilanteessa.

Oman päivätyön rinnalle voi olla vaikeaa keksiä lisätyötä. Monilla ei oman työpäivän jälkeen ole enää aikaa eikä energiaa lähteä toiseen työhön, ja viikonloput pitäisi mielellään vapaana. Joten kuinka ihmeessä rahaa voi saada lisää, jos päivätyö vie kaiken ajan maanantaista perjantaihin päiväsaikaan? Voit käyttää hyväksesi sosiaalista mediaa!

Sosiaalisen median avulla voi helposti saada lisärahaa, ja sitä voi vielä saada omista kotioloista käsin. Sosiaalista mediaa voi käyttää hyväkseen monella tavalla. Yksi suosituimmista tavoista tienata rahaa netissä on Youtuben käyttäminen. Olet varmasti kuullut monista Youtube -staroista, joita tienaavat kanavallaan jopa satoja tuhansia euroja kuukaudessa. Mutta miten sellainen oikein onnistuu?

Sinun ei tarvitse olla kuuluisa tai hyvin tunnettu henkilö voidaksesi saada rahaa Youtubesta. Youtube on maailmanlaajuinen videokanava, jota lähes kaikki käyttävät melkein päivittäin – sinulle on siis takuulla tarjolla laaja yleisö.

Tässä artikkelissa käsittelemme näppäriä keinoja saada rahaa Youtuben avulla omasta kodista.

Miten aloitat rahan tienaamisen Youtubessa?

Ensimmäinen askeleesi on keksiä, mitä haluat tehdä Youtube -kanavallasi. Katso toisten tubettajien omia videoita ja ota mallia siitä, mitä he tekevät. Keskity sellaiseen markkina-alueeseen, josta itse tiedät paljon ja josta puhut mielelläsi. Jos aihe on sinulle tylsä, kiinnostuksesi lopahtaa pian ja se näkyy kasvoiltasi. Tee siis videoillasi asioita, jotka inspiroivat ja innostavat sinua.

Youtubesta löytyy aivan kaikenlaisia videoita. Videoita ja oppaita on aina ruoanlaitosta jekkujen tekemiseen, meikkioppaisiin ja hiustenlaittovinkkeihin. Keksi aihe, josta sinä pidät. Sinulle on takuulla yleisöä, oli valintasi sitten ihan mikä tahansa. Kannattaa kuitenkin valita aihe, josta on helppo tehdä videoita vielä vuodenkin päästä.

Jenna Marbles on erittäin kuuluisa ja vetovoimainen kanavan omistaja. Hän kertoo sarkastisia ja hauskoja asioita omalla kanavallaan. Hän tienaa tällä kanavalla jo satoja tuhansia – suoraan oman kotinsa mukavuuksista.

Kanavan luominen

Ennen kuin voit tienata rahaa Youtubessa, sinulla tulee tietysti olla kanava. Perusta kanava Google-tilisi yhteyteen ja laita paikalleen kaikki kanavan tiedot, taustakuva ja profiilikuva. Kerro katselijoillesi, mistä kanavasi kertoo. Kanavan luominen on itse asiassa hyvin helppoa. Mikä on paljon vaikeampaa, on videoiden luominen ja muokkaaminen.

On kuitenkin tärkeää, että kanavasi on ammattimaisen näköinen. Oma profiilikuva sekä taustakuva kertovat sinusta paljon. Ethän siis vain läpsäise profiilikuvaksi hätäisesti otettua selfietä tai taustakuvaksi Googlesta löytämiäsi kukkia? Hyvä idea on antaa ammattilaisen napata sinusta hieno kuva profiilikuvaksi. Taustakuvan suunnittelussa voit käyttää myös ammattilaista. Taustakuvana voi esimerkiksi olla oma nimesi hienolla fontilla, oma logosi tai vaikka kauniita värejä.

Katsele toisten ihmisten (mielellään kuuluisien) kanavia ja vertaa heidän profiiliaan omaan profiiliisi. Millaisia heidän taustakuvansa ovat? Entä profiilikuvat? Millainen heidän esittelytekstinsä oikein on? Voit oppia paljon vain katselemalla toisten tubettajien kanavia.

Luo videoita

Kun kanava on luotu, on aika alkaa luoda sisältöä sille. Tässä tapauksessa sisältö on tietysti videoita. Kuvaamiseen et tarvitse ammattilaisten vehkeitä, mutta tarvitset kameran sekä hyvän valon. Katsojat pitävät valoisista videoista, joissa kaikki yksityiskohdat ovat näkyvissä. Käytä hyväksesi luonnonvaloa tai esimerkiksi kirkasta lamppua. Valitse itsellesi tausta, joka on puhdas ja siisti. Kannattaa siis tarkistaa huoneen nurkat likaisten sukkien ja koiran purulelujen varalta. Katsojat nimittäin huomaavat ne videossasi takuuvarmasti!

Kun olet löytänyt sopivan kuvauspaikan, aloita videon luominen. Videon kuvaamisessa voit käyttää apuna tripodia tai kaveria. Kun video on kuvattu, on aika muokata se.

Videon muokkaamisessa auttaa se, että sinulla on tietokoneellasi jonkinlainen videonmuokkausohjelma. Et kuitenkaan välttämättä tarvitse sellaista, nimittäin Youtube antaa sinun itse muokata videota suoraan videonhallintaohjelmassa Youtube -kanavallasi. Ohjelmassa voit myös lisätä videoosi taustamusiikkia. Muista, että jos lisäät musiikkia itse videollesi, sinulla tulisi olla musiikkiin täydet käyttöoikeudet. Youtube nimittäin sulkee videot ja kanavat nopeasti, mikäli videoilla on tekijänoikeuslakia rikkovaa sisältöä. Toisin sanoen, älä käytä Lady Gagan musiikkia – paitsi tietysti, jos olet Lady Gaga itse.

Kun video on luotu ja olet tyytyväinen siihen, julkaise videosi!

Valitse videoillesi tietty julkaisuaikataulu, jotta yleisösi osaa tulla oikeaan aikaan paikan päälle. Esimerkiksi Jenna Marbles julkaisee videoitaan joka keskiviikko.

Rahan tienaaminen

Kun videosi alkavat saada tuhansia, kymmeniä tuhansia ja satoja tuhansia sekä miljoonia näyttökertoja, ja kun itselläsi on paljon tilaajia kanavalla, voit alkaa saada rahaa Youtube-videoistasi. Jos sinulle on yli 100 000 näyttökertaa ja huima määrä tilaajia, Youtube itse maksaa sinulle rahaa videoistasi. Tämä on kaikista helpoin keino tienata rahaa Youtuben avulla. Tietysti kanavan yleisön keräämisessä voi mennä aikaa, mutta kun yleisöä on, niin rahaakin alkaa valua taskuihin.

Toinen keino on antaa sponsoreille mainostilaa. Voit esimerkiksi luvata mainostaa heidän tuotettaan videollasi maksua vastaan. Ammattisyömäri Matt Stonie esimerkiksi mainostaa videoidensa alussa sponsoreilta saamiaan tuotteita. Jonka jälkeen hän syö järkyttäviä annoksia ruokia. Tämä tubettaja onkin kerännyt jo miljoonia katselukertoja – ja varmasti yhtä monta euroa, kuin kanavalla on tilaajaakin.

Muista, että kanavalla täytyy tosiaankin olla paljon tilaajia sekä yleisöä ennen kuin voit alkaa tienata kunnolla rahaa. Ja näyttökertojen ja tilaajien ostaminen ei ole kannattavaa, sillä Youtube tunnistaa nämä ostetut katselukerrat ja saattaa sulkea tilisi. Pidä siis huoli, että tilisi pysyy orgaanisena! Mainosta Youtube-videoitasi muualla sosiaalisessa mediassa.

Yhteenveto

Youtubella tienaaminen voi olla oikein hieno tapa tienata hieman ekstrarahaa taskun pohjalle. Youtubella tienaaminen tuskin tuo sinulle tuhansia euroja ensi viikolla, mutta pitkäjännitteinen työ voi olla hyvinkin kaiken vaivan arvoista muutamien kuukausien kuluttua. Youtube -videoiden luomisessa on se hyvä puoli, että voit tehdä sitä missä tahansa ja milloin tahansa. Päivätyösi ei siis kärsi tästä pienestä ylimääräisestä keikasta, mutta voit tehdä siitä ajan kanssa jopa kokopäivätyön itsellesi.

Sosiaalinen media on juuri sitä: sosiaalinen media. Ole siis sosiaalinen muillakin laitureilla, jotta saat omalle Youtube -kanavallesi enemmän yleisöä. Ja muista, että voit seurata muita kanavia ja kommentoida muiden ihmisten videoihin. Ole myös omissa videoissasi puheenaiheita herättävä, ja voit saada kommentteja videoillesi.

On tärkeää, että videosi saavat paljon huomiota. Mitä enemmän huomiota, sen enemmän rahaa Youtube maksaa sinulle. Sponsorit innostuvat myös videoista, jotka saavat paljon huomiota. Käytä aikaa hyvien videoiden luomiseen, ja yleisö seuraa perässä – ja yleisöä seuraa tietysti raha.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI