Tienaa enemmän rahaa tänä vuonna kuin tienasit viime vuonna

Monet haluavat tienata enemmän rahaa. Kukapa ei haluaisi? Etenkin silloin, jos eletään kädestä suuhun, lisäraha on aina tervetullutta. Rahan säästäminen ja pennin venyttäminen voi käydä pitkällä juoksulla melkoisen raskaaksi. Kannattaa siis ainaisen rahan säästämisen sijaan keksiä keinoja, joilla voit tienata hieman lisää rahaa pennin venyttämisen sijaan.

Lainan hakeminen akuutteihin kuluihin on nykyään niin helppoa, että voit jopa hakea lainaa Virosta ilman luottotietoja. Lainaa voi hakea netistä nopeasti ja helposti ja rahat ovat tililläsi muutamassa sekunnissa. Mutta lainan ottaminen ei aina ole kuitenkaan hyvä vaihtoehto, sillä lainan ottaminen tuo mukanaan laskut joka kuukausi.

Lainan ottamisen sijaan kannattaa siis kokeilla tienata enemmän rahaa tänä vuonna. Jos suunnittelet budjettisi ja aikasi oikein, voit saada tienattua jopa tuhansia euroja enemmän kuin viime vuonna.

Tässä artikkelissa käymme läpi keinoja siihen, kuinka voit tienata tänä vuonna enemmän rahaa helposti ja nopeasti.

1. Pyydä palkankorotusta

Jos olet ollut töissä firmassasi jo muutamia vuosia, voit mahdollisesti pyytää palkankorotusta. Palkankorotuksen pyytämisen tulisi kuitenkin aina olla perusteltua. Muista siis miettiä palkankorotuksesta käytävä keskustelu huolellisesti etukäteen. Perustele palkankorotuksesi pomollesi kohteliaasti ja itsevarmasti. Muista, että mikäli palkankorotus ei onnistu, älä ota sitä henkilökohtaisesti. Nostat mahdollisuuksiasi palkankorotukseen, mikäli teet hyvää työtä ja olet firmalle lähes korvaamaton.

Pyytämällä palkankorotusta voit mahdollisesti tienata jopa useita tuhansia enemmän tänä vuonna kuin tienasit viime vuonna.

2. Vastaa kyselyihin

Vastaamalla kyselyihin aina silloin, kun sinulla ei ole parempaakaan tekemistä, voit tienata kymppejä tai parhaimmillaan satasia joka kuukausi. Voit esimerkiksi täyttää kyselyitä odottaessasi bussia bussipysäkillä, televisio-ohjelmasi mainoskatkolla tai vaikka hammaslääkärin odotushuoneessa.

Yritykset maksavat mielellään kuluttajien mielipiteistä. Yritykset voivat parantaa omia palveluitaan ja tuotteitaan saadessaan mielipiteitä tuotteiden käyttäjiltä. Nämä kyselyt eivät yleensä tee sinusta rikasta, mutta ne voivat maksaa sinulla muutamasta eurosta muutamaan kymppiin per kysely. Lisäät mahdollisuuksiasi rahan tienaamiseen kyselyillä, jos kirjaudut monille erilaisille kyselysivustoille.

3. Tavaroiden ostaminen ja myyminen

Harvoilla palkkatyöläisillä on aikaa ja energiaa ottaa vastuulleen toista työtä esimerkiksi iltaisin tai viikonloppuisin, mutta voit aina tehdä jotain suhteellisen helppoa työtä kotoa käsin. Voit esimerkiksi ostaa tavaroita halvalla ja myydä niitä sitten kalliimmalla netissä. Hyvä tapa tavaroiden ostoon on ostaa esimerkiksi Huuto. netistä tai Facebookin eri kirppisryhmiltä.

Voit joko ostaa itsellesi halvalla tavaroita ja kunnostaa ne hieman uudempaan uskoon ja myydä ne sitten hieman kalliimmalla. Vaihtoehtoisesti voit etsiä tavaroita, joita ihmiset haluavat ostaa, etsiä ne sitten itse halvalla ja tehdä kaupat kalliimmalla. Pienillä tavaroilla ja halvoilla hinnoilla et välttämättä saa nopeasti paljoakaan voittoa, mutta jos alat käymään kauppaa yli 100 euroa maksavilla tavaroilla, voit saada voittoa jopa monta kymppiä kerrallaan.

4. Myy valokuvia netissä

Jos sinulta sujuu valokuvaaminen ja olet saanut jopa kehuja taidoistasi, kannattaa alkaa myymään valokuvia netissä. Voit ottaa kuvia mistä tahansa, esimerkiksi luonnosta tai omista lemmikeistäsi, ja laittaa kuvat myyntiin netissä. Hyvä puoli tässä on se, että voit myydä oikeudet samaan kuvaan monta kertaa. Voit siis ottaa yhden erittäin upean kuvan ja myydä sen monta kertaa.

Mikäli sinulla on aikaa ja käsissäsi hyvä kamera, voit jopa aloittaa valokuvaamisen täysipäiväisesti. Voit esimerkiksi alkaa koulukuvaajaksi, ottaa hääkuvia ja kuvata erilaisia tapahtumia. Tätä voit tehdä helposti vapaapäivinäsi ja viikonloppuna. Voit asettaa itse omat hintasi, ja parhaimmillaan tienata jopa tuhansia lisää vuosittain.

5. Sosiaalinen media

Lähes jokainen meistä viettää aikaa sosiaalisessa mediassa päivittäin, joskus jopa tuntikausia. Miksi et siis yrittäisi tienata hieman rahaa siinä sivussa? Mikäli sinulla on sosiaalisen median kanavissa tuhansia seuraajia, ja voit kutsua itseäsi “vaikuttajaksi”, voit tienata kymppejä, satasia ja parhaimmillaan jopa tuhansia per julkaistu kuva. Voit olla yhteydessä eri yrityksiin ja tarjota heille mainostilaa julkaisuissasi. Toisin sanoen, mainostat heidän tuotettaan ja he maksavat sinulle siitä.

Eräs pariskunta tienaa jopa kymmeniä tuhansia dollareita per kuva. Heillä on molemmilla miljoonia seuraajia ja he matkustavat ympäri maailmaa tienaten kuvillaan melkoisia summia rahaa. Kuka ei haluaisi elää tällaista luksuselämää? Se kelpaa melko monille. Käytä siis aikaa oman sosiaalisen median kasvattamiseen ja saatat tienata lopulta jopa tuhansia euroja lisää vuodessa!

6. Freelancerin työt

Monet yritykset ulkoistavat nykyään erilaisia tehtäviä freelancereille. Tämä voi olla hieno tapa monille tienata lisää rahaa oman työn sivussa. Jos sinulla on esimerkiksi kuvankäsittelytaitoja, voit alkaa kuvittaa, suunnitella logoja tai vaikka suunnitella nettisivuja yrityksille. Sinulla ei tarvitse edes olla yritystä tämän tekemiseen, vaan voit esimerkiksi laskuttaa yrityksiä laskutuspalvelun kautta tai antaa yritykselle freelancerin verokortin.

Netissä on tarjolla myös monia sivustoja, joiden kautta yritykset hakevat tekijöitä yksittäisiin keikkoihin.

7. Suunnittele oma tuote tai verkkokurssi

Jos sinulla on takataskussa jonkinlainen erityisosaaminen, voit esimerkiksi suunnitella täydellisen verkkokurssin. Voit esimerkiksi opettaa kurssilla englantia tai jotain muuta kieltä, voit opettaa SEO:ta, koodaamista, mainostusta, markkinointia, johtamista tai mitä tahansa muuta. Myymällä tällaisia kursseja tai tuotteita oman nettisivusi tai jonkun toisen nettisivun kautta, voit tienata passiivista tuloa joka kuukausi. Voit myydä esimerkiksi yhden verkkokurssin 20-30 euron hintaan. Ja ajattele, jos myyt verkkokurssin 100 ihmiselle? Tienasit jo 2000-3000 euroa helposti!

8. Tienaa omalla blogilla

Jos olet näppärä kynäniekka, voit alkaa kirjoittamaan blogia mieleisestäsi aiheesta. Kirjoittamalla blogia voit ansaita melkoisesti lisärahaa. Kun blogillasi on monta sataa kävijää per kuukausi tai jopa enemmän, voit alkaa laittaa affiliate-linkkejä blogiisi. Tällöin tienaat rahaa joka kerran, kun joku kävijöistäsi klikkaa affiliate-linkkiä ja tekee ostoksen. Voit myös kirjoittaa sponsoroituja artikkeleita sekä myydä banneritilaa tai omia tuotteitasi omassa blogissa.

9. Vahdi lemmikkejä tai lapsia

Mikäli pidät lapsista tai lemmikeistä, voit alkaa vahtia lapsia tai vaikka koiria oman kotisi mukavuudesta käsin iltaisin tai viikonloppuisin. Voit tienata helposti muutamia kymppejä. Mainosta palveluitasi esimerkiksi Facebookissa ja pyydä ystäviäsi laittamaan puskaradioviestiä eteenpäin.

10. Ota vastaan lisävuoroja tai keikkoja

Ota omalta työpaikaltasi vastaan lisävuoroja. Jos tarjolla on ylimääräinen viikonloppuvuoro, ota se vastaan hymyillen, sillä voit tienata ylimääräisillä vuoroilla rahaa helposti ja nopeasti näkemättä sen enempää vaivaa lisähommien etsimiseen. Voit myös etsiä ylimääräisiä keikkoja itsellesi netin kautta, sillä muutamatkin lisäkeikat kuukaudessa voivat tuoda rahapussiisi melkoisesti pehmikettä.

Yhteenveto

Tänä vuonna voit helposti tienata enemmän rahaa kuin viime vuonna hyvin yksinkertaisilla keinoilla. Voit tehdä pieniä töitä kotoa käsin, netin kautta tai vaikka ottaa vastuullesi pienen lisätyön. Voit tienata jopa satasia tai tuhansia lisää joka kuukausi, mikäli käytät hieman lisää aikaa ja energiaa oman työsi rinnalla. Näin sinun ei tarvitse venyttää penniä enää jokaisessa ostoksessa, vaan voit maksaa kaikki laskusi ajallaan helposti ja nauttia ylimääräisestä rahasta täysin rinnoin.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI