Pikavippi ilman luottotietoja

Jos tili on tyhjä ja vuokra on maksamatta, jääkaappi tyhjä tai auto hajoaa odottamatta, voi pikavippi olla kätevä apu. Kun luottotiedot ovat menneet, voi kuitenkin olla hankalaa turvautua pikavippeihin. Moni etsii pikavippejä ilman luottotietoja, mutta valtaosa yrityksistä mainitsee selkeästi sivuillaan, että lainaa ei myönnetä ilman luottotietoja. Ei ole siis yllätys, että pikavippi ilman luottotietoja on vaikea saada.

Lainapaikka Min lainasumma Max lainasumma Ikäraja Max laina-aika Hae lainaa
500 € 60000 € 18v. 180 kuukautta Hae lainaa
500 € 50000 € 18v. 180 kuukautta Hae lainaa
 

Miksi yritykset tarkistavat luottotiedot

Lainaaminen on muuttunut radikaalisti viimeisten 20 vuoden aikana. Ennen lainoja otettiin pankeista, tuttavilta tai paikallisilta yrittäjiltä, mutta nykyisin lainaaminen tapahtuu yhä enemmässä määrin netin kautta. Netissä toimiminen auttaa rahoitusalan yrityksiä säästämään kuluissa, joten pienemmätkin yritykset pääsevät helposti alalle. Vakuudet, takaajat ja pantit olivat ennen arkipäivää lainatessa, koska lainanantajat halusivat varmistaa, että saisivat rahansa takaisin tavalla tai toisella. Nykyisin niiden käyttö on huomattavasti vähäisempää; lähinnä isot lainat, kuten asuntolainat vaativat vakuuksia.

Vakuuksista huolimatta moni lainanantaja on toisinaan joutunut tilanteeseen, jossa lainarahoja ei saa takaisin. Luottotietorekisterin avulla pystytään selvittämään, onko henkilöllä ongelmia lainojen maksamisessa tai raha-asioiden hoidossa. Luottotietojen tarkistaminen on nopea ja selkeä vaihtoehto vakuuksille ja takaajille, joten valtaosa netissä toimivista lainayrityksistä ja pankeista käyttää sitä lainan hakijan maksukykyä arvioidessa. Tästä syystä on monimutkaista saada lainaa ilman luottotietoja. Teknologian ansiosta luottotietojen ylläpito ja tarkistaminen on erittäin helppoa. Luottotietokantoja on erilaisia: tavallinen rekisteri, josta löytyvät luottomerkinnät, sekä positiivisten luottotietojen rekisteri.

Vakuudet ja takaajat ovat nykyisin pitkälti vaihtuneet luottotietojen tarkistamiseen. Sen sijaan, että sekä lainanantaja että hakija joutuisivat murehtimaan vakuuksien löytämisestä ja hallinnoinnista, voi luotonantaja tarkistaa hakijan luottotiedot helposti ja nopeasti, ja tehdä oman arvionsa hakijan maksukyvystä. Haittapuolena tässä järjestelmässä on se, että jos hakija menettää luottotietonsa, voi maksukyvyn todistaminen on hankalaa, ja harva yritys antaa lainaa luottotiedottomalle. Valtaosa luottomerkinnöistä on kuitenkin voimassa vain parin vuoden ajan, minkä jälkeen lainan hakeminen on yhtä helppoa kuin ennenkin.

Miten luottotiedot menetetään

Koska pikavippi luottotiedottomalle voi olla vaikean tien takana, kannattaa välttää uusia luottomerkintöjä. Luottotietojen menettäminen voi tapahtua monella tapaa, ja erilaisissa tilanteissa annetaan erilainen luottomerkintä. Erilaiset luottomerkinnät ovat myös voimassa eri aikoja. Yleensä luottotiedot menettää vähintään kahdeksi vuodeksi.

Luottotietoja ei menetä helposti pikkuasioista; negatiivinen luottotieto eli maksuhäiriömerkintä tulee vasta, kun lasku jää maksamatta vähintään 60 päivän ajaksi ja velkaa vaaditaan maksettavaksi käräjäoikeuden kautta. Lasku voi olla käytännössä mikä tahansa lasku, kuten vuokra tai lainan kuukausierä. Lisäksi ulosottolaitokselta voi saada maksuhäiriömerkinnän. Jos lasku siis jää maksamatta, kannattaa ottaa yhteyttä velkojaan ja sopia esimerkiksi uudesta eräpäivästä, tai olla yhteydessä kunnan tai kirkon talousneuvontaan ja pohtia sopivia tapoja päästä tilanteesta eteenpäin ilman uuden merkinnän syntymistä.

Maksuhäiriömerkintöjä on monia erilaisia sen mukaan, mistä merkintä on saatu: UMV ja UMS yleensä viittaavat ulosoton yhteydessä saatuun maksuhäiriömerkintään, kun taas esimerkiksi LKP liittyy luottokortti- tai tililuottomaksuihin liittyvään häiriöön. Merkintä voi olla tyypistä riippuen voimassa 2—5 vuotta, ja mikäli uusia merkintöjä saa vanhan maksuhäiriömerkinnän ollessa voimassa, pitenee aiemman merkinnän voimassaoloaika.

Merkinnät voivat aiheuttaa ongelmia pitkään, mikäli toistuvia ongelmia ilmenee, sillä velat vanhenevat vasta 15 vuoden jälkeen ja rekisterissä olevat maksuhäiriömerkinnät poistetaan vasta myös 15 vuoden jälkeen. Uusien merkintöjen syntymistä kannattaa siis välttää. Lainaa luottotiedottomalle ei myönnetä helposti. Toisaalta kun merkintöjä on vain yksi, voi luottotiedot saada takaisin ennakoitua nopeammin.

Luottotiedoista pitävät rekisteriä Suomen Asiakastieto Oy ja Soliditet Finland. Luottotiedoissa otetaan huomioon luottotietojen lisäksi myös yritysyhteydet, eli kyseessä olevan henkilön yrityksen talouden tila ja luottoluokitus, ja henkilön ikä, sillä tietyt ikäryhmät saavat helpommin maksuhäiriömerkintöjä. Jos yrityksellä on huonot luottotiedot, vaikuttaa tämä negatiivisesti myös yrityksen omistajan luottotietoihin. Lainaa saa helpoiten, kun luottoluokitus on A+, A tai A-. Omat luottotiedot voi tarkistaa ilmaiseksi kerran vuodessa.

Luottotietoja on erilaisia. Negatiivisiin luottotietoihin lasketaan luottomerkinnät, kun taas positiivisia luottotietoja ovat esimerkiksi tiedot olemassa olevista lainoista ja niiden suuruuksista, kuinka moni lainoista on erääntynyt yli 60 päivää sitten ja kuinka isoilla kuukausierillä lainoja maksetaan takaisin. Positiivisten luottotietojen rekisteriä ylläpitää Asiakastieto Oy, ja rekisteriä käyttävistä yrityksistä löytyy lista Asiakastieto Oy:n sivuilta. Kaikki lainayritykset eivät ole mukana rekisterissä eivätkä näin ollen tarkista positiivisia luottotietoja. Lainaa ilman luottotietoja on yleensä hankala saada, vaikka positiiviset luottotiedot olisivat hyvät.

Voiko pikalainaa saada ilman luottotietoja

Pikavippi luottotiedottomalle olisi periaatteessa kätevä tilapäiseen rahapulaan, sillä kyseessä on pieni, matalakorkoinen ja tarkoin säännelty laina, joka on mahdollista maksaa takaisin erittäin pienissä erissä. Nämä ominaisuudet tekevät siitä hyvän vaihtoehdon talouksiin, joissa budjetti on tiukka. Pikavippejä pidetään myös sen verran vähäisen riskin lainoina, että niitä voivat saada nuoret aikuisetkin. Käytännössä pikavipin kelpoisuusvaatimukset ovat kuitenkin tiukat.

Lainaa ilman luottotietoja voi olla vaikea saada, eivätkä pikalainat ole poikkeus. Harva yritys myöntää lainoja ilman vakuuksia tai takaajia hakijoille, joilla on voimassa oleva luottomerkintä. Pikalainojen hakuprosessiin kuuluu sähköinen tunnistautuminen, jonka avulla hakijan luottotiedot tarkistetaan ja myös positiivisten luottotietojen tarkistamiseen voidaan pyytää lupa. Tämän vuoksi hakijalla ei juuri ole mahdollisuuksia todistaa maksukykyään. Jos kuitenkin on saatava pikavippi ilman luottotietoja, kannattaa kokeilla seuraavia strategioita:

Lainaa tuttavalta. Jos kyse on pienestä summasta, on usein mahdollista lainata sukulaiselta tai ystävältä, etenkin jos sinulla on hyvä maine raha-asioiden suhteen. Tällaiset vertaislainat ovat yksi vanhimpia lainaamisen muotoja. Takaisinmaksusta kannattaa sopia huolellisesti ja sopimuksessa pysyä, jotta välirikkoja ei satu. Jopa kirjallisen sopimuksen laatiminen voi olla hyvä ajatus, sillä selkeän dokumentin avulla kumpikin osapuoli voi saada mielenrauhan.

Hae lainaa takaajan tai vakuuksien kanssa. Lainaa on yleensä helpompi saada, kun takaisinmaksun pantiksi asettaa vakuuden tai kun joku takaa lainan. Panttilaina on hyvä ratkaisu etenkin, kun tarvitaan pienempi summa rahaa. Voit myös hakea lainaa rinnakkaishakijan kanssa, jos kyse on hieman isommasta summasta. Takaaja tai rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi puoliso, perheenjäsen tai ystävä. Yhteisen talouden ollessa kyseessä voi myös kokeilla, saako perheenjäsen tai puoliso helpommin lainaa, mikäli hänellä on hyvät luottotiedot.

Hanki apua raha-asioiden hoitoon. Jos pikavippi ilman luottotietoja ei onnistu eikä tuttavilta saa lainaa, kannattaa tutustua muihin vaihtoehtoihin. Pyydä laskuille eräpäivän siirtoa, hanki ruoka-apua tai neuvottele vuokranantajan kanssa. Myös kirkolta ja kunnalta saa neuvontaa ja apua raha-asioiden hoitoon ilmaiseksi, joten myös julkisiin tahoihin voi turvautua muiden verkostojen pettäessä. Jos tarvetta lainalle tulee usein, kannattaa harkita talouden uudelleen suunnittelua: muuttamista pienempään asuntoon, autosta luopumista, työpaikan vaihtamista, ulkona syömisen rajoittamista jne.

Suomessa lainahakemuksia voi lähettää, vaikka luottotiedot olisivat negatiiviset. Toisin kuin monissa muissa maissa, täällä se ei vaikuta luottotietoihin millään tavoin. Voit kokeilla, onko mahdollista saada lainaa ilman luottotietoja, vaikka mahdollisuudet hakemuksen hyväksymiseen ovatkin yleisesti ottaen erittäin pienet. Onkin hyvä tehdä varasuunnitelma siltä varalta, että hakemusta ei hyväksytä.

Miten saada pikavippi ilman luottotietoja

Pikavipin hakeminen on netissä yksinkertaista, mutta ilman luottotietoja ei lainaa välttämättä saa. Lainayritykset tarkistavat luottotiedot poikkeuksetta hakemuksen yhteydessä; ainoastaan positiivisten luottotietojen tarkistamisen voi kieltää. Hakemuksen lähettämisessä ei kuitenkaan menetä mitään. Näin haet pikavippiä netistä:

1. Vertaile

Vertaile pikavippejä luottovertailun avulla. Luottovertailusta näet edullisimmat ja luotettavimmat pikavipit helposti. Taulukon avulla voit vertailla eri yritysten korkoja, laina-aikoja ja ikärajoja yhdellä kertaa. Tätä ei kannata jättää väliin, sillä pikavippien todellisissa vuosikoroissa voi olla suuriakin eroja ja lainaa voi löytää jopa ilmaiseksi.

Pikavippien summat vaihtelevat 10—1000 euron välillä. Pikavippiä voi hakea joko kiinteänä summana tai summan voi valita itse. Jos kyseessä on joustoluottopalvelun tutustumistarjous, voi vipin saaminen olla vaikeampaa, sillä joustoluottosopimus edellyttää todella vakaata taloustilannetta. Perinteinen pikavippi kertalainana on helpompi saada, sillä kyseessä olevat summat ovat yleensä pieniä.

Pikavippiä voi ottaa joko lyhyellä tai pitkällä maksuajalla. Lyhyissä sopimuksissa maksuaikaa saa yleensä 3—45 päivää, ja koko laina maksetaan kerralla takaisin ensimmäisenä eräpäivänä. Pitkät laina-ajat ovat enimmäkseen 6—12 kuukauden pituisia.

2. Täytä hakemus

Pääset hakemukseen suoraan vertailutaulukosta. Hakemusta varten on täytettävä kaikki henkilökohtaiset tiedot ja tunnistauduttava sähköisesti joko mobiilivarmenteen tai henkilökohtaisten verkkopankkitunnusten avulla. Lainan kelpoisuusvaatimukset näkee yleensä jo vertailutaulukosta, mutta voit myös tarkistaa ne ehdoista ennen hakemuksen lähettämistä. Hakemuksia voi lähettää vuorokauden ympäri, ja ne käsitellään päiväsaikaan yritysten aukioloaikoina. Vahvistus lähetetään sähköpostitse.

3. Hyväksyntä

Yritysten aukioloaikoina hakemukset käsitellään heti, ja rahat voi saada jopa 15—20 minuutissa. Hakemus hyväksytään todennäköisimmin, mikäli täytät yrityksen kelpoisuusvaatimukset. Kun hakemuksesi hyväksytään, astuu lainasopimus voimaan, ja sitoudut maksamaan lainan takaisin sovitun ajan sisällä. Yleensä lainasopimuksilla on 15 päivän peruutusoikeus.

Lainantarjoajien kelpoisuusvaatimukset ovat yleisesti ottaen hyvin samanlaiset. Hakijan on oltava Suomessa vakituisesti asuva, raha-asiansa hyvin hoitanut, täysi-ikäinen henkilö. Pikavippi ilman luottotietoja on siis vaikea saada. Pieniä pikavippejä myönnetään yleensä myös 18-vuotiaille, vaikka suurempien lainojen kohdalla ikärajat ovat yleensä korkeammat. Lisäksi hakijan on oltava joko Suomen kansalainen tai pitkäaikaiseen oleskeluun oikeuttavan viisumin haltija. Niin ikään myös pankkitilin ja matkapuhelinliittymän on oltava Suomesta.

Pikavippejä myönnetään helpommin uusille asiakkaille. Kannattaa hakea pienintä mahdollista summaa, jolla tulee toimeen, sillä pieniä lainasummia myönnetään helpommin ja nopeammin kuin suuria. Pikavipit eivät ole erityisen tuottoisia lainayrityksille, joten niitä tarjotaan lähinnä tutustumistarjouksina. Ensikertaa lainaa hakeva saa lähes varmasti pikavippiä, kun taas vanhoille asiakkaille tarjotaan mieluummin joustoluottoja ja kertalainoja.

Jos pikavipin hakeminen netin kautta ei onnistu, kannattaa tehdä varasuunnitelma. Kokeile esimerkiksi panttilainaamon kautta lainaamista, omaisuuden myymistä tai tuttavalta lainaamista. Myös talouden uudelleen suunnittelu voi auttaa, mikäli tilanteessa on hieman joustamisen varaa. Voit ottaa yhteyttä velkojiin ja neuvotella eräpäivän siirtämisestä tai hakea ruoka-apua, mikäli ruokaan ei ole jäänyt laskujen jäljiltä rahaa. Yleensä tämä onkin varteenotettava vaihtoehto velkaantumisen sijaan.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI