Pikavippi 18v

pikavippi 18v

18-vuotiaana usea nuori asuu jo omillaan ja pyörittää omaa talouttaan. Vaikka monet oikeudet ja velvollisuudet alkavat tässä iässä, on osa niistä yhä rajoitteellisia – kuten lainojen otto. Pikavippi 18 vuotiaalle voi olla hankala löytää, sillä yritysten alaikärajat vaihtelevat muutamalla vuodella 18—22 ikävuoden välillä. Lisäksi lainan ottamiseen liittyy monia riskejä, jotka kannattaa punnita ja tutkia ennen hakemuksen lähettämistä.

Lainapaikka Min lainasumma Max lainasumma Ikäraja Max laina-aika Hae lainaa
500 € 60000 € 18v. 180 kuukautta Hae lainaa
500 € 50000 € 18v. 180 kuukautta Hae lainaa
 

Voiko 18-vuotiaana saada pikavippiä?

18-vuotias voi saada pikavippiä täysin laillisesti, kunhan luottotiedot ovat kunnossa. Lainan ottamiseen pätevät kaikki samat ehdot 18-vuotiaille kuin muillekin hakijoille. Vaikka on periaatteessa mahdollista saada pikavippi 18 vuotiaalle, ei tämän oikeuden toteuttaminen onnistu joka yrityksen tai pankin kautta. Tämä johtuu siitä, että pikavippiyritykset ovat menneisyydessä saaneet huonon maineen löysien kelpoisuusvaatimusten vuoksi ja moni yritys on jopa mennyt konkurssiin, kun lainaajat eivät olekaan kyenneet maksamaan lainojaan takaisin. Nuoria lainaajia pidetään usein riskiryhmänä.

pikavippi 18v

Pikavippi 18v löytyy kuitenkin joidenkin yritysten valikoimista. Usein nuorille hakijoille myönnettävien lainojen summien suuruus saattaa olla pienempi. Lainaa voi kuitenkin saada, jos täyttää kaikki kelpoisuusvaatimukset. Lainan myöntämisen edellytyksiin voi ikärajan lisäksi kuulua seuraavia vaatimuksia:

  • Hakija asuu vakituisesti Suomessa ja on Suomen kansalainen tai häneltä löytyy sopiva viisumi;
  • Hyvät luottotiedot, ei voimassaolevia luottomerkintöjä;

Jos täytät nämä vaatimukset, on mahdollisuutesi saada pikavippi 18 vuotiaalle heti tilille jo melko hyvä. Omat luottotiedot voi tarkistaa Asiakastiedon sivuilta, jos ei ole niistä varma. Luottotietoihin vaikuttavat luottomerkinnät, ikä ja yritysyhteydet. Osa yrityksistä saattaa myös pyytää lupaa positiivisten luottotietojen tarkistamiseen; positiivisten luottotietojen rekisteristä löytyy muun muassa tietoa aiemmista ja nykyisistä lainoista.

Lisäksi vippiä hakevalla on oltava suomalainen pankkitili verkkopankkitunnuksineen, oma matkapuhelinliittymä sekä sähköpostiosoite. Yleensä pieniä pikavippejä varten ei vaadita todistuksia tuloista, mutta etenkin isompien summien kohdalla kannattaa varautua todistamaan tulonsa, sillä lainantarjoaja haluaa varmistaa asiakkaan maksukyvyn ennen lainan myöntämistä.

Kuinka paljon rahaa tällaisella lainalla saa?

Pikavippi eli pienlaina on laina, jonka suuruus on yleisimmin 10—1000 euroa. Pikavippejä myönnetään harvoin tätä isompia summia, sillä kyseessä on laina, joka on tarkoitus maksaa takaisin nopeasti. Yleensä pikavipin takaisinmaksu tapahtuukin jo parin viikon sisällä, mutta se voi vaihdella 3—45 vuorokauden välillä. Pikavippejä voi kuitenkin saada myös pitkällä laina-ajalla, kuten 6 tai 12 kuukaudeksi.

Lyhytaikainen, pieni pikavippi on mahdollista saada jopa ilmaiseksi. Osa yrityksistä tarjoaa pikavippejä tutustumistarjouksena asiakkaille. Ehtona on kuitenkin, että laina maksetaan takaisin kokonaisuudessaan jo ensimmäisenä eräpäivänä. Monelle esimerkiksi 500 euron pikavipin maksaminen kerralla voi olla taloudellisesti haastavaa.

Vaikka pikavippejä on mahdollista saada jopa 1000 euroa, kaikki yritykset eivät myönnä 18-vuotiaille isompia summia. Lainaa 18v on yleensä pieni summa, kuten 300—500 euroa. Pieni lainasumma auttaa usein kattamaan yllättäviä kuluja, mutta sen ottaminen ei horjuta taloutta liikaa. Pikavippiä varten ei vaadita vakuuksia eikä takausta; hakijan on vain täytettävä kelpoisuusvaatimukset. Isompia summia on mahdollista saada esimerkiksi pankilta tai rahoitusalan yritykseltä kulutusluottona.

Pikavippi 18v myönnetään yleensä kiinteänä pakettisummana. On kuitenkin myös yrityksiä, jotka markkinoivat joustoluottotilin ensimmäistä nostoa korottomana pikavippinä. Toisin sanoen asiakas saa ensimmäisen noston joustoluottotililtä ilmaiseksi lyhyellä laina-ajalla, samalla tavalla kuin pikavipin, mutta sopimuksen solmimisen jälkeen asiakkaalle jää käyttöön joustoluottotili, joka on ilmainen, ellei siltä nosta rahaa. Jos ei luota omaan rahankäyttöön, tämä sopimus ei välttämättä ole paras mahdollinen, mutta toisaalta sen avulla voi ottaa täsmälleen tarvitsemansa lainasumman jopa 10 euron tarkkuudella. Tällaisia paketteja voi kuitenkin olla vaikeampi löytää 18-vuotiaille kuin perinteisiä pikavippejä, koska joustoluotoilla on usein muutaman vuoden korkeampi ikäraja.

pikavippi 18 vuotiaalleKuinka hankkia pikavippi 18 vuotiaalle?

Pikavipin hakeminen on helppoa, mutta hakuprosessiin kannattaa kuluttaa jonkin verran aikaa ja vaivaa. Kaikki pikavipit eivät ole samanlaisia, ja itse asiassa erot eri pakettien välillä voivat olla hyvinkin suuria. Lisäksi takaisinmaksun aikana voi tulla ikäviä yllätyksiä, jos asiaan ei perehdy etukäteen. Kannattaa siis tehdä hieman tutkimusta ja tarkistaa tietyt perusasiat ennen pikavippi 18 vuotiaalle hakemuksen lähettämistä.

Ensimmäinen askel on lainasumman ja takaisinmaksuajan määrittäminen. Lainaa ei kannata ottaa liian isoa summaa, sillä siitä joutuu maksamaan korkojen muodossa. Kun olet määrittänyt tarvittavan summan, mieti, kuinka nopeasti pystyt maksamaan sen takaisin realistisesti. Ota huomioon, että lainaa 18v on normaalisti lyhytaikainen laina, mutta myös pitkän, kiinteän maksuajan voi valita.

Kun sopiva summa ja laina-aika ovat tiedossa, ala vertailla lainoja. Tämä käy helpoiten lainavertailun avulla. Lainavertailu on sivusto, joka kerää ajantasaiset tiedot eri lainoista monilta eri alan yrityksiltä ja pankeilta, ja kokoaa ne taulukkoon. Osa vertailussa mukana olevista yrityksistä saattaa antaa vertailusivustolle välityspalkkioita, jos joku hakee lainaa heiltä vertailun kautta, ja lisäksi sivustot tienaavat mainosten avulla. Lainavertailu ei yleensä kuitenkaan itse tarjoa lainaa, vaan toimii ainoastaan välikätenä.

Vertailun kautta sopivan lainan löytäminen käy tavallisesti nopeammin ja helpommin kuin itsekseen etsimällä. Vertailuissa käytetään maineikkaita, Suomen markkinoille hyväksyttyjä yrityksiä, ja kunkin sivuille pääsee helposti suoraan vertailusta tutustumaan. Lainat voi lajitella eri kriteerien kuten korkojen, ikärajojen ja laina-aikojen mukaan. Vertailun avulla selviää nopeasti, löytyykö etsimääsi lainatyyppiä – ja jos löytyy, niin mihin hintaan ja millä ehdoilla.

Kun haussa on pikavippi 18 vuotiaalle, kannattaa tutkia etenkin ikärajoja, laina-aikoja sekä todellisia vuosikorkoja. Vuosikorot ovat pikavipeissä yleisesti ottaen edullisia, sillä niille on säädetty korkokatto, mutta jonkin verran vaihtelua esiintyy. Kannattaa myös katsoa, onko korko kiinteä vai vaihtuva, sillä kiinteäkorkoisia, pitkän laina-ajan lainoja ei yleensä voi maksaa takaisin etukäteen ilmaiseksi, vaan etukäteen maksamisesta peritään lisää kuluja.

Heti, kun sopiva pikavippi 18 vuotiaalle on löytynyt, voi lainaa hakea suoraan vertailusta. Hakemusta varten tarvitaan henkilökohtaiset tiedot ja tunnistautuminen joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteen avulla. Pikavippipäätös tulee yleensä nopeasti. Lainapäätöksen voi saada jo saman päivän aikana, ellei heti. Jos ei tule pikavippi 18 heti tilille, niin sen saa vähintään parin päivän kuluessa pankista riippuen.

lainaa 18vMiksi nuorten on oltava varovaisia lainojen kanssa?

Kun ottaa lainaa 18v hakija saattaa yllättyä luottotiedoistaan. Ikäkin vaikuttaa luottotietoihin, sillä tietyt ikäryhmät saavat helpommin maksuhäiriömerkintöjä. Tästä syystä lainan saaminen voi nuorena olla vaikeampaa. Ikää voi kuitenkin kompensoida, kun talous on muuten hoidettu hyvin. Esimerkiksi työssäkäyvä nuori voi saada lainaa melko ongelmitta, mutta opiskelijalla tai muuten tukien varassa elävällä voi olla hankalampaa, etenkin jos taustalla on maksuhäiriöitä.

Ikärajojen on myös tarkoitus vähentää nuorten velkaantumista. Jos menettää luottotiedot, voi esimerkiksi asunnon löytämisessä olla myöhemmin vaikeuksia. Nuorena moni haluaa opiskella ja nähdä maailmaa, jolloin huonot luottotiedot voivat olla rasite. Moni on myös hoitanut omaa talouttaan vasta muutaman vuoden, joten kokemusta on vain vähän, ja talous voi lähteä helposti käsistä, jos ottaa pari pikavippiä eikä kykene maksamaan niitä takaisin ajallaan. Velkakierteeseen joutuminen tai maksuhäiriön saaminen voivat tehdä elämästä vaikeaa muutaman vuoden ajaksi.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI