Näin voit saada lisätienestejä Twitterin avulla

Sosiaalinen media hallitsee jokapäiväistä elämäämme tavalla tai toisella. Jokainen meistä on lähestulkoon vähintään yhdessä sosiaalisessa mediassa mukana. Näiden sosiaalisen median kanavien avulla ihmiset voivat verkostoitua, tutustua uusiin ystäviin ja seurata vanhoja ystäviään. Mutta tiesitkö, että sosiaalisessa mediassa on myös paljon rahaa saatavana?

Missä tahansa, missä on paljon ihmisiä, on mahdollisuus tehdä rahaa. Jokaisella meistä on joskus aikoja, jolloin rahatilanne on tiukalla ja lisää rahaa tarvitsee jollakin tapaa. Jotkut valitsevat halvat lainatarjoukset ja ottavat itselleen lainan. Laina voi kuitenkin loppupeleissä tulla paljon kalliimmaksi kuin säästäminen ja lisätienestien hankkiminen. Lainan myöntäneiden tahojen tulee itsekin saada voittoa investoinnistaan: tämä tarkoittaa sitä, että sinä maksat lainan myöntäjälle korkoja ja kuluja. Ennen kuin otat lainaa, sinun tulisi aina varmistaa, että kuukausittaisten lainanlyhennysten maksaminen varmasti sopii budjettiisi.

Jos et kuitenkaan halua ottaa lainaa, ainoa vaihtoehto taloudellisista kupruista selviämiseen on säästäminen ja lisätienestien hankkiminen. Lukemalla erilaisia blogeja, lehtiä ja nettisivuja voit saada hienoja vinkkejä säästämiseen ja lisätienestien saamiseen. Tavallisia keinoja ovat esimerkiksi vanhojen vaatteiden myyminen kirpputorilla, elektroniikan myyminen, omien tuotteiden ja palveluiden myyminen sekä keikkatyöt. Mutta kun kaikki keinot on kokeiltu, pitää alkaa luovaksi ja kokeilla jotain aivan uusia keinoja. Sen sijaan, että otat lainaa, kokeile sen sijaan tienata rahaa sosiaalisesta mediasta – miksi ei, sillä olethan sosiaalisessa mediassa varmasti koko päivän muutenkin?

Sosiaalisessa mediassa on paljon ihmisiä, joten rahantekomahdollisuudet ovat myös suuret. Jos pelaat korttisi oikein, voit saada jopa elantosi kokonaan pelkästään sosiaalisen median avulla.

Kuinka on mahdollista tienata rahaa Twitterin kautta?

Twitter on yksi suurimmista sosiaalisen median laitureista. Ei siis ole ihme, että Twitterinkin kautta voit saada itsellesi melkoisen summan rahaa, jos asetat korttisi pöytään oikealla tavalla. Twitteristä voit saada rahaa kahdella tavalla: joko mainostamalla omia palveluitasi tai tuotteitasi, tai tekemällä itsestäsi mainostettavan tuotteen.

Mainostamalla omia tuotteitasi tai palveluitasi, teet juuri sitä: mainostat omia tuotoksiasi. Tässä tapauksessa voit käyttää Twitteriä ilmaisena mainostyökaluna. Monet firmat ovat mukana Twitterissä ja käyttävät Twitteriä apunaan ilmoittaakseen uusista kampanjoista tai tarjouksista. Lisäksi Twitterin kautta voit asettaa maksullisia mainoksia, jotka näkevät vain ihmiset, jotka sopivat kohderyhmääsi.

Toinen tapa on tehdä itsestäsi “tuote”, jota mainostat. Olet varmasti nähnyt monilla olevan kymmeniä tuhansia, satoja tuhansia tai jopa miljoonia seuraajia. Tällaisilla ihmisillä on suuri yleisö. Ja mitä suuri yleisö tarkoittaa? Rahaa. Sponsorit ja eri yritykset ovat tällaisessa tilanteessa mielellään yhteydessä sinuun ja tarjoavat sinulle monenlaisia eri mahdollisuuksia mainostaa heidän tuotteitaan. Saat yleensä tuotteen ilmaiseksi, jonka lisäksi saat myös rahaa. Tämä riippuu tietysti aina myös täysin sopimuksesta.

Kuinka tässä pääsee alkuun?

Ensimmäinen askel on päättää, mikä oma nichesi on. Toisin sanoen, mikä on markkina-alueesi? Valitse aihe, joka kiinnostaa sinua ja jossa olet erityisen hyvä. Twitterissä voi jakaa lyhyitä päivityksiä (eli twiittejä) sekä kuvia ja lyhyitä videoita. Sinulla on siis hieno alusta monien uutisten ja päivitysten jakamiseen.

Jos olet muodin ystävä, voit alkaa uutisoida ja jakaa kuvia muodista tai vaikka itsestäsi huippusuunnittelijoiden luomuksissa. Mikäli olet esimerkiksi suloisen koiran omistaja, kuvaa itseäsi koiran kanssa. Tai jos olet sulavasanainen kynäniekka, voit jakaa vaikka hassuja uutisia maailmalta. Oli valintasi sitten mikä tahansa, pidä huoli siitä, että sinulla on tarkka markkina-alue. Markkina-alueen ei tulisi olla liian laaja. Mitä tiukempi markkina-alue, sen helpompi sinun on saada itsellesi oikeanlaista yleisöä.

Hanki itsellesi tuhansittain seuraajia

Jotta yritykset kiinnostuisivat sinusta, tulee sinulla olla huima määrä seuraajia Twitterissä. Huimalla määrällä tarkoitetaan kymmeniä tuhansia vähintään. Mitä enemmän seuraajia, sen enemmän mahdollisuuksia sponsorointiin. Seuraajia saat olemalla aktiivinen ja julkaisemalla asioita, jotka kiinnostavat suurta yleisöä.

Aloita varmistamalla, että profiilissasi on paljon tietoa sinusta. Kuvia, nettisivu, bio ja yhteydenottotiedot. Julkaise muutamia twiittejä ennen kuin alat kunnolla sosialisoitumaan Twitterissä. Näin mahdollisilla seuraajilla on jotain, mitä katsella ja lukea, ja he painavat “seuraa” -nappia herkemmin.

Ole sosiaalinen Twitterissä: seuraa muita, jätä kommentteja, tykkää twiiteistä. Näin saat itsellesi paljon huomiota. Kun twiittaat, varmista, että twiittisi ovat kommunikoivia. Sellaisia, joihin voit saada paljon vastauksia ja joka herättää keskustelua. Näin uteliaat ihmiset, jotka tulevat profiiliisi, innostuvat seuraamaan sinua ja haluavat kuulla, mitä muuta sinulla on tulevaisuudessa sanottavana.

Seuraajakunnan keräämiseen voi mennä jonkin aikaa. Joskus tämä voi jopa tapahtua yhdessä yössä, mutta useimmin tähän menee kuukausia, ellei jopa vuosikin. Mitä aktiivisempi olet, sen enemmän seuraajia saat ja sitä nopeammin. Muista, ettei kuitenkaan kannata ostaa seuraajia miltään taholta, sillä ostetut seuraajat ovat vain tyhjiä tilejä, tai kummitustilejä, jotka eivät tykkää julkaisuistasi tai reagoi niihin millään muullakaan tavalla. Tämä taas ei herätä sponsorien kiinnostusta vähimmässäkään määrin.

Ole yhteydessä sponsoreihin

Voit odotella, että sponsorit ovat yhteydessä sinuun. Vaihtoehtoisesti voit olla itse yhteydessä yrityksiin, joiden arvelisit olevan kiinnostuneita tekemään yhteistyötä kanssasi. Voit olla heihin yhteydessä sähköpostitse ja lähettää heille kuvakaappauksen Twitter-profiilistasi, kertoa heille, kuka olet ja mitä tarjoat.

Muista, että sponsorointi on mainostilan ostamista. Toisin sanoen, sponsorit maksavat sinulle siitä, että mainostat heidän tuotteitaan. Ja he haluavat katetta rahoilleen. Varmista siis, että sinulla on huima määrä seuraajia ennen kuin olet yhteydessä sponsoreihin. Näin saat useammin myönteisen vastauksen.

Voit aloittaa pienellä hinnalla. Voit esimerkiksi pyytää tuotelahjoituksia. Monet sponsorit antavat sinulle mielellään tuotteita vastalahjaksi niiden promoamisesta. Etenkin pienet yritykset, jotka haluavat saada näkyvyyttä, antavat mielellään sinulle yhden tai kaksi tuotetta mainostamisen vastalahjana. Kannattaa olla yhteydessä vain yrityksiin, joiden tuotteet ja palvelut sopivat sinun omaan markkina-alueeseesi. Jos esimerkiksi tilisi kertoo koirista, ei ehkä kannata pyytää sponsorointia kissanruoan valmistajalta.

Yhteenveto

Sosiaalisessa mediassa on paljon rahaa tehtävänä, ja raha vain odottaa ottajaansa. Tämä on pitkä ja työläs tie, mutta se voi todellakin olla sen arvoinen tulevaisuudessa. Ajan kuluessa tilisi seuraajat vain lisääntyvät, eli tilistäsi tulee paljon arvokkaampi. Tulevaisuudessa voit pyytää enemmän ja enemmän rahaa sponsoroinnista, eli mainostilasta. Pidä siis tilisi hyvässä kunnossa ja hanki aktiivisesti uusia seuraajia.

Jos sinulla ei itselläsi ole paljon aikaa kulutettavaksi Twitter-tilin kasvattamisessa, voit käyttää apunasi ammattilaista. Monet sosiaalisen median “managerit” hallitsevat tiliäsi mielellään pientä korvausta vastaan. Toisin sanoen, he tykkäävät toisten ihmisten julkaisuista puolestasi ja seuraavat toisia ihmisiä. Näin sinun ei tarvitse käyttää aikaa siihen, sillä ammattilaiset tietävät, kuinka tehdä tämän nopeasti ja tehokkaasti.

Ei kuitenkaan kannata sortua ostamaan seuraajia. Nämä ostetut seuraajat eivät ole minkään arvoisia, eikä sinulla silloin ole oikeaa yleisöä. Käytä huolella aikaa tilin rakentamiseen, ja ennen kuin huomaatkaan, sinulla voi olla mahdollisuus saada rahaa mainostilan tarjoamisesta. Tämä on moderni tapa tehdä oma elanto Twitterin kautta!

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI