Näin tienaat rahaa Instagramilla

Budjetin luominen voi olla turhauttavaa puuhaa, sillä se vie jonkin verran aikaa. Lisäksi ensimmäistä kertaa budjettia suunnitellessasi joudut käymään läpi kaikki edellisen kuun kuitit. Se voi olla pitkäveteistä. Budjetin luominen on kuitenkin avainasemassa taloudelliseen itsenäisyyteen.

Budjetissa pysyminen on kuitenkin paljon helpompaa, kun kaikki on laitettu paperille. Kun budjetin tekee kerralla huolellisesti ja oikein, sitä tarvitsee vain päivittää kuukausitasolla, mikä ei loppupeleissä vie kovin kauaa aikaa. Jokaiselle tulee kuitenkin silloin tällöin vastaan tilanteita, jolloin rahaa menee enemmän kuin sitä tulee. Tällaisessa tilanteessa kannattaa leikata itse kuluja niin paljon kuin mahdollista ja lisätä tienestejä mahdollisimman paljon. Toinen vaihtoehto on tietysti turvautua lainaan. Voit saada rahaa netistä helposti, mutta lainoissa on yleensä hyvin korkeat kulut ja korot. Tämä johtaa siihen, että lainan ottaminen voi olla haitallista taloudellesi sen sijaan, että se auttaisi sinua.

Jos olet koskaan selannut blogeja tai nettisivustoja, joilla kerrotaan säästämisestä ja budjetoinnista, olet varmasti törmännyt samoihin vinkkeihin kerta toisensa jälkeen. Mutta mitä kannattaa tehdä silloin, kun kaikki mahdolliset vinkit ja keinot on jo kokeiltu? Tällöin on aika ryhtyä luovaksi ja alkaa saada rahaa paikoista, jotka tuntuvat mahdottomilta.

Yksi “mahdottomista” paikoista on Instagram. Instagramista on viime vuosina tullut hyvin suosittu sovellus, jonka avulla ihmiset jakavat kuvia toistensa kanssa. Häshtägien avulla voit helposti etsiä omia kiinnostuksen kohteitasi ja tykätä kuvista, jotka kiinnostavat sinua. Instagramissa on jo miljoonia käyttäjiä maailmanlaajuisesti. Tämä tekee siis Instagramista erittäin hyvän paikan markkinoida palveluitasi ja tuotteitasi.

Tuotteiden markkinointi Instagramissa

Jos sinulla on itselläsi omia myytäviä tuotteita, kuten neuloksia, vaatteita kynttilöitä tai saippuoita, voit markkinoida niitä Instagramissa näppärästi. Instagramissa huomiota saavat eniten kuvat, jotka ovat kiinnostavia, kauniita ja joissa on paljon valoa. Jos siis otat tuotteistasi kauniita kuvia ja julkaiset ne Instagramissa omalla tai yrityksesi tilillä, voit saada paljon tykkäyksiä, seuraajia, kommentteja ja jopa asiakkaita.

Mikäli sinulla on verkkokauppa tai haluat myydä tuotteita ammattimaisesti, kannattaa linkittää Instagramisi yrityksesi Facebook-sivuun. Näin voit tehdä Instagramistasi bisneksen ja saat lisättyä profiiliin yhteydenottotiedot. Näin asiakkaasi voivat olla sinuun yhteydessä helposti.

Instagramin kautta voi käytännössä markkinoida mitä tahansa palveluita, mutta kaikista helpointa on markkinoida tuotteita ja palveluita, joita pystyt valokuvaamaan kauniisti.

Esimerkiksi taiteilijat, suunnittelijat, valokuvaajat ja arkkitehdit käyttävät Instagramia hyödykseen. Instagram tarjoaa hienon laiturin esitellä omia tuotoksia maailmanlaajuiselle yleisölle. Jos sinulla on siis jotain myytäviä tuotteita, ota Instagramista hyöty irti!

Palveluiden markkinointi Instagramissa

Voit tehdä itsestäsi paljon halutumman ammattilaisen brändäämällä itsesi Instagramissa. Olet varmasti tavannut sovelluksessa jo monia “Insta-kuuluisia” ihmisiä, joilla on hurja joukko jopa miljoonia seuraajia, mutta he eivät niin sanotusti muualla elämässä olekaan ehkä kovin kuuluisia. Tämä johtuu siitä, että he brändäävät itsensä nerokkaasti Instagramissa, saavat paljon tykkäyksiä ja seuraajia ja näin tulevat kuuluisiksi.

Kun sinut tunnetaan ja sinulla on joukko seuraajia, palvelusi ovat haetumpia. Tämä vaihtoehto on erittäin hyvä esimerkiksi freelancereille, jotka haluavat markkinoida omia palveluitaan. Esimerkiksi vaatesuunnittelijat, bloggaajat ja logojen suunnittelijat voivat helposti ottaa kuvia töistään ja jakaa niitä Instagramissa. Näin koko maailma saa tuntuman siihen, millaisia palveluita tarjoat.

Jos sinulla on paljon seuraajia, potentiaaliset asiakkaat ja työnantajat tulevat luoksesi paljon herkemmin. Ja jos olet oikein näppärä ja fiksu, laskutat hieman enemmän rahaa töistäsi – siksi, että olet kuuluisa!

Tällaisen tuloksen saaminen voi olla jo kovankin työn takana, mutta kannattaa käyttää aikaa siihen ja olla Instagramissa hyvin aktiivinen.

Tee rahaa Instagramin avulla

Sinun ei tarvitse myydä mitään tai tarjota varsinaisia palveluita saadaksesi paljon rahaa Instagramin avulla. Tiesitkö, että eräs pariskunta matkustaa ympäri maailmaa ja saa erilaisilta sponsoreilta rahaa vain Instagram-kuvien ottamisesta? Monet hotellit ympäri maailmaa maksavat heille siitä, että he asuvat heidän hotelleissaan ilmaiseksi ja ottavat kauniita kuvia hotellista, itsestään ja kokemuksestaan. Tämä pariskunta siis elää luksuselämää matkustellen, ja heille vielä maksetaan siitä! He saattavat saada jopa 20 000 USA:n dollaria per kuva.

Tällainen elämäntyyli kelpaisi varmaan lähes jokaiselle meistä. Ja jos haluat tämän itsellesikin, se on todellakin mahdollista! Ensimmäinen tehtäväsi on keksiä niche – eli markkina-alue. Tämä kyseessä oleva pariskunta keskittyy luksuselämään ja matkailuun. Jos olet muodin ystävä, voit keskittyä ottamaan hienoja kuvia itsestäsi hienoissa vaatteissa. Tai jos esimerkiksi sinulla on maailman suloisin koira, tee koirastasi Insta-kuuluisa. Instagram todellakin mahdollistaa vaikka minkälaisia rahantekomahdollisuuksia.

Vaikein osio tässä on saada itsellesi oikeanlaisia sponsoreita. Sinun tulee olla yhteydessä mahdollisiin sponsoreihin ja kertoa heille, millaista näkyvyyttä olet valmis tarjoamaan ja millaisella hinnalla. Muista, että mitä enemmän seuraajia sinulla on, sen enemmän rahaa sponsorit ovat valmiita maksamaan sinulle.

Yhteenveto

Sosiaalinen media mahdollistaa hyvin monia erilaisia rahantekomahdollisuuksia. Instagram on yksi suosituimmista sosiaalisen median kanavista. Instagramissa voi saada rahaa sillä, että myyt tuotteitasi sovelluksen kautta. Julkaiset vain kauniita kuvia omista tuotteistasi ja voit saada asiakkaita suoraan Instagramin kautta.

Jos sen sijaan tarjoat palveluita, niidenkin markkinoiminen onnistuu vallan mainiosti suoraan sovelluksen kautta. Tärkeintä ovat vain näyttävät ja kauniit kuvat ja osuvat häshtägit. Monet yritykset käyttävätkin Instagramia ilmaisena markkinointikeinonaan.

Yksi suosituimmista tavoista saada rahaa Instagramissa on kuitenkin mainostilan tarjoaminen. Toisin sanoen, mahdolliset sponsorit maksavat sinulle rahaa siitä, että otat kuvia heidän tuotteistaan, hotelleistaan tai ravintoloistaan ja julkaiset ne Instagramissa. Tämä voikin olla hieno tapa saada rahaa, mikäli sinulla on paljon seuraajia. Jotta voit saada tarpeeksi rahaa elääksesi, tulee sinulla kuitenkin olla satoja tuhansia, ellei jopa miljoonia, seuraajia.

Jos haluat lähteä mukaan Instagramiin ja tienata sieltä vielä rahaakin, anna mennä! Muista kuitenkin, että kaikkien seuraajien olisi oltava orgaanisia ja oikeita ihmisiä, joilla on oikeita tilejä. Jos ostat itsellesi seuraajia, saat vain niin sanottuja kummitusseuraajia, joiden tilit eivät ole aktiivisia. Vaikka tämä voi tuntua oikotieltä kunniaan ja maineeseen, nämä seuraajat eivät tykkää kuvistasi, kommentoi eivätkä reagoi julkaisuihisi millään tavalla. Tällaiset seuraajat ovat siis vain jonkinlainen numero Instagramissasi. Ne eivät auta sinua kasvamaan, sillä sponsorit eivät pelkästään katso Instagramisi seuraajien määrää, vaan myös kuviesi laatua sekä sitä, millaisia kommentteja ja tykkäyksiä saat kuviisi.

Vaikka rahan saaminen Instagramista ei ole nopein eikä helpoin asia, se voi olla idea, jota kannattaa kasvattaa. Kun olet itse aktiivinen Instagramissa ja tykkäät toisten kuvista sekä seuraat heitä, saat itsekin enemmän yleisöä. Sosiaalista mediaa ei kutsuta sosiaaliseksi syyttä! Käytä siis kunnolla aikaa aktiivisena olemiseen ja julkaise vain kauniita ja selkeitä kuvia. Tiesitkö, että kuvat, joissa on sinistä väriä, saavat keskimäärin enemmän tykkäyksiä? Aika hassua, eikö? Tutki toisten Instagram-tilejä, niin saat ideoita ja inspiraatiota.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI