Näin säästät 5000 euroa tilillesi tänä vuonna

Kun edessä häämöttää loma tai vuoden lopussa tulisi remontoida keittiö, saatat tarvita hieman extrarahaa tilisi pehmikkeeksi. Saatat miettiä erilaisia vaihtoehtoja siihen, kuinka saisit kerättyä kokoon hieman ylimääräistä. Yksi vaihtoehto olisi tietysti helppo pikalaina ilman kuluja nyt ja maksaa se takaisin myöhemmin. Tämä ei kuitenkaan ole taloudellisesti viisas ratkaisu.

Pikalainat tulee aina maksaa takaisin hyvin suurella korolla. Kannattaa siis mieluummin miettiä erilaisia keinoja siihen, kuinka voit kerätä tilillesi rahaa ottamatta lainaa. Tässä artikkelissa esittelemme erilaisia keinoja siihen, kuinka voit saada tänä vuonna tilillesi jopa 5000 euroa. Kokeile näitä keinoja, ja parhaassa tapauksessa vuoden lopussa tililläsi saattaa kimmeltää nelinumeroinen luku.

Ala säästää ajattelematta ja automaattisesti

Säästäminen on tietysti kaikista yksinkertaisin keino. Mutta aktiivinen säästäminen voi käydä kuitenkin hyvin vaikeaksi ja turhauttavaksi. Sen sijaan, että säästäisit joka viikko tai joka kuukausi pienen määrän palkastasi, laita säästäminen automaattiseksi.

Avaa pankkisi kautta säästötili, ja aseta käyttötililtäsi automaattinen maksu säästötilillesi joka viikko tai joka kuukausi. Tai jos olet rohkea, niin vaikka joka päivä. Näin voit unohtaa koko säästämisprosessin, ja se tapahtuu automaattisesti. Riippuen siitä, kuinka paljon sinulla on varaa säästää, voit säästää satasista tuhansiin koko vuoden aikana.

Aseta säästäminen niin, että säästät noin 20% kuukausittaisista tuloistasi. Sinun tulisi käyttää 50% omiin pakollisiin kuluihisi, 30% henkilökohtaiseen käyttöösi ja 20% menee säästöön. Jos haluat säästää hieman enemmän kuin 20%, ota hieman ekstraa pois 30 prosentista, joka on tarkoitettu omaan käyttöösi. Sen sijaan, että menisit ulos joka viikonloppu, pysy kotona kahtena viikonloppuna ja laita nämä rahat säästöön.

Myy ylimääräiset tavarasi

Siivoa kotisi kokonaan ja laita syrjään kaikki tavarat, vaatteet ja elektroniikka, joita et enää tarvitse. Voit laittaa nämä tavarat myyntiin nettiin, esimerkiksi Facebookiin, ja saada muutamia ylimääräisiä satasia tilisi pehmikkeeksi.

Tämä on hyvä tapa siivota talosi ylimääräisistä tavaroista ja saada samalla hieman lisärahaa tilillesi. Hyviä sivuja tavaroiden myyntiin ovat Facebookin eri ryhmät, Keltaiset Sivut sekä eBay.

Neuvottele laskusi alaspäin

Pakollisista kuluista, kuten vuokrasta, ruoasta ja sähkölaskusta ei voi paljoakaan neuvotella, mutta ylimääräisistä laskuista saattaa saada nipistettyä muutamia euroja. Esimerkiksi vakuutukset voi siirtää yhden ja saman katon alle ja kilpailuttaa eri vakuutusyhtiöt. Toinen hyvä vaihtoehto on leikata kuluja puhelinlaskussa ja esimerkiksi lehtitilauksissa. Voit myös soittaa yhtiöön, joka tarjoaa internettisi ja kysyä, saisiko laskua vedettyä hieman alaspäin.

Käteispalautus

Jotkut kaupat tarjoavat kortteja, joita käyttämällä saat käteispalautusta ja pisteitä ostamistasi ruoista ja tavaroista. Näin voit säästää muutamia euroja, parhaimmillaan jopa kymmeniä, kuukauden aikana.

Jos edessäsi häämöttää loma, tarkista, myöntääkö luottokorttiyhtiösi erilaisia pisteitä, joita voi käyttää hyväkseen esimerkiksi lentoja varatessa. Bank Norwegian esimerkiksi tarjoaa luottokortin, jota käyttämällä keräät pisteitä. Kun olet kerännyt tarpeeksi pisteitä, voit ehkä maksaa koko lentosi pelkästään näillä pisteillä!

Ota asuntoosi kämppäkaveri

Jos haluat todella säästää rahaa, hyvä idea on ottaa asuntoosi kämppäkaveri. Jos et halua kämppistä asuntoosi pysyvänä ratkaisuna, voit tarjota asuntosi sohvaa lyhyeksi ajaksi. Monet etsivät asuntoa esimerkiksi muutamiksi kuukausiksi, ja tästä voit saada hieman ylimääräistä rahaa.

Muista kuitenkin, että kämppäkaverin kanssa tulisi allekirjoittaa selkeä sopimus, jossa tehdään selväksi, paljonko kämppis maksaa sinulle ja mistä hän on vastuussa. Muista myös kysyä uudelta kämppikseltä tarpeeksi kysymyksiä, jotta tunnet hänet hyvin ennen kuin hän muuttaa asuntoosi.

Aloita lisätyö

Jos sinulla on tavallinen työ, jossa käyt maanantaista perjantaihin, ota viikonloppuisin tapahtuva lisätyö oman päivätyösi rinnalle. Viikonloppuisin voit esimerkiksi jakaa postia, vahtia lapsia, olla talovahtina tai keksiä jonkun muun pienen työn.

Tämän ei tarvitse olla pysyvä ratkaisu, vaan voit tehdä muutaman kuukauden verran lisätyötä, jotta saat tulosi nousemaan

Ala freelanceriksi

Jos lisätyön aloittaminen jonkun toisen palkkalistoilla ei ole sinulle sopiva vaihtoehto, voit alkaa freelanceriksi. Freelancerina työskennellessäsi voit antaa työnantajallesi joko sivutuloverokortin tai käyttää laskutuspalvelua.

Freelancerina voit esimerkiksi suunnitella logoja tai nettisivuja kotonasi, leikata nurmikkoa, tehdä lumitöitä, vahtia lapsia tai pestä autoja.

Säästä pullot ja vie ne kauppaan

Älä heitä pulloja ja tölkkejä pois, vaan kerää ne muovipusseihin ja vie ne kauppaan. Näin saatat vuoden aikana kerätä jopa satoja euroja. Voit jopa pyytää ystäviäsi lahjoittamaan ylimääräiset tyhjät pullonsa sinulle. Näin saat hieman ylimääräistä rahaa, sillä pienistäkin joista kasvaa suuri virta. Ja kaiken lisäksi, ympäristö kiittää!

Aloita sijoittaminen

Sijoitukset ovat aina hyvä idea. Käy pankissasi juttelemassa sijoitusneuvojalle hyvistä sijoitusvaihtoehdoista. Ei haittaa, vaikka et tietäisikään mitään sijoittamisesta, sillä sijoitusneuvojat auttavat sinua oikein mielellään. Sijoittaminen on loppujen lopuksi pitkän aikavälin puuhaa, joten älä odota tekeväsi miljoonia ihan saman tien.

Älä ota lainaa

Vaikka lainan ottaminen voi tuntua hyvältä idealta, sen tulisi kuitenkin olla vasta vihoviimeinen ratkaisu. Lainan ottamisella on aina seurauksia, ja nämä seuraukset ovat nimeltään korko, kulu ja lainanlyhennys. Nämä kaikki tulevat vastaan myöhemmässä vaiheessa.

Jos mikään muu keino ei toimi, ja oikeasti tarvitset rahaa, käy pankissasi puhumassa mahdollisesta lainasta. Netistä haettavissa lainoissa on paljon suuremmat korot, kuin pankista saatavissa. Vaikka pankin lainoissa voi kestää hieman kauemmin, ennen kuin ne ovat tililläsi, odottaminen on pitkässä juoksussa kaiken arvoista.

Yhteenveto

Jos edessä häämöttää lisäkustannuksia missä tahansa muodossa (lomana, remonttina tai vaikka auton ostamisena), kannattaa kokeilla säästää rahaa ennemmin, kuin ottaa lainaa. Lainan ottamisen tulisi olla vasta vihoviimeinen vaihtoehto. Lainoissa on aina mukana korkoja ja kuluja, joka tekee lainoista kalliin vaihtoehdon.

Sen sijaan, että turvautuisit ensimmäisenä lainan ottamiseen, kokeile säästämistä ja lisärahan tienaamista. Säästämällä pienistä asioista voit kasvattaa suuren säästövirran, joka näyttää oikein suurelta vuoden lopussa. Lisärahan tienaaminen voi olla vaikeaa, jos teet jo töitä maanantaista perjantaihin, mutta se on sen kaiken vaivan arvoista.

Tässä artikkelissa esitellyt vinkit saattavat auttaa sinua jossain määrin säästämään vähintään satasia, jos eivät jopa tuhansia. Lisärahan tienaaminen ja rahan säästäminen vaatii paljon kärsivällisyyttä, itsekuria ja hieman jopa matematiikkaa.

Laina on hyvä vaihtoehto vasta silloin, kun ei ole enää mitään muuta vaihtoehtoa. Jos otat lainaa, ota lainaa mieluummin omasta pankistasi kuin netistä. Netistä saatavat lainat ovat paljon kalliimpia, kuin oman pankkisi lainat. Netistä saat lainan nopeammin, mutta siitä saat maksaa kuluja ja korkoja kaksin verroin enemmän, kuin oman pankkisi lainoista. Ole siis kärsivällinen lainaa hakiessasi ja käy pankissasi allekirjoittamassa sopimukset. Säästät rahaa ja omia hermojasi pitkällä juoksulla.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI