Näin maksat pois 10 000 euron luottokorttivelan vuodessa

Monilla on taskussaan ainakin yksi luottokortti, jos ei jopa useampia. Luottokorteissa saattaa olla luottoa jopa tuhansien eurojen edestä. Sinulle saattaa siis kertyä luottokorttivelkaa helposti jopa 10 000 euroa. Luottokortteja otetaan yleensä hätätapauksia varten, kun pitää esimerkiksi maksaa takuuvuokra, suuri lasku tai vaikka matka.

Luottokorttivelka kuitenkin seuraa vuosi tolkulla, jos sitä ei saa maksettua pois. Luottokorteissa yleensä minimilyhennys kuukausittain on 5%, riippuen tietysti luottokorttifirmasta. Usein he tarjoavat vielä kuukauden tai kaksi lyhennysvapaata vuosittain.

Harvat ajattelevat luottokorttivelkaa oikeana velkana. Luottokorttivelkaa maksetaan pois kuukausittain, mutta sitten luottokorttia käytetään yhä uudestaan ja uudestaan, jolloin olet jo melkoisessa velkakierteessä ja käytät luottoa jatkuvasti. Näin maksat vain kuukausittain luottokorttiyhtiöllesi lyhennyksiä ja kulutat rahaa, jota voisit sen sijaan laittaa säästöön.

Jos haet lainaa esimerkiksi yrityksestä Raha247 Suomessa, tiedät, että sinulla on lainaa, joka tulee maksaa takaisin. Maksat lainan lyhennyksiä kuukausittain niin kauan, kunnes olet maksanut pois pääomalainan, kulut sekä korot. Kun laina on maksettu pois, se on maksettu kokonaan pois. Luottokorttivelassa se ei kuitenkaan toimi samalla tavalla.

Kun olet maksanut pois luottokorttivelkasi, sinulla on silti luottokortti edelleen käytettävissäsi. Jos siis olet maksanut 4000 euron luottosi kokonaan pois, se on sinulla taas käytettävissäsi – ellet sitten katkaise korttiasi ja sulje luottokorttitiliäsi. Sinun kannattaa tosin katsoa luottokorttilainaasi samalla tavalla kuin tavallistakin lainaa. Maksa luottokorttivelkasi pois ja sitten katkaise korttisi – tai ainakin laita se jäähylle.

Tässä artikkelissa käymme läpi keinoja, jotka voivat auttaa sinua maksamaan pois jopa 10 000 euron luottokorttivelan!

1. Laske, kuinka paljon velkaa sinulla on

Joskus emme edes tiedäkään, kuinka paljon velkaa meillä oikeastaan onkaan. Tässä velassa tulee aina ottaa huomioon pääomavelan lisäksi kaikki kertyvät korot ja kulut. Paras tapa selvittää, kuinka paljon velkaa sinulla tulee olemaan tiettyyn päivämäärään mennessä on yksinkertaisesti soittaa luottokorttiyhtiöllesi. Laske sitten yhteen kaikkien luottokorttien velka. Näin sinulla on idea siitä, kuinka paljon velkaa sinulla on ja millaisella aikataululla voit maksaa pois kaikki velkasi.

Ensimmäinen askel velan pois maksamiseen on tietää, kuinka paljon maksettavaa sinulla oikeasti on. Pieni kikkakakkonen tässä on se, että jos maksat lainasi pois tänään, sinulla on paljon vähemmän maksettavaa verrattuna tilanteeseen, jossa maksat pois lainasi kuuden kuukauden kuluttua. Tämä johtuu siitä, että korot ja kulut lisääntyvät kuukausi kuukaudelta.

2. Päätä itsellesi maksuaikataulu

Oli aikataulusi mikä tahansa, sinulla pitäisi olla ainakin tietynlainen aikataulu siihen, kuinka nopeasti haluat maksaa takaisin kaikki velkasi. Tee alustava aikataulu perustuen siihen summaan, mitä olet kuukausittain maksanut takaisin yhtiöille tällä hetkellä.

Kun olet laittanut itsellesi aikataulun valmiiksi, voit alkaa toteuttaa sitä.

3. Tee itsellesi velkalumipallo

Velkalumipallo on hyvin käytännöllinen tapa luottokorttivelkojen pois maksamiseen. Tässä tavassa ideana asettaa kaikki velat ensin pienimmästä suurimpaan. Maksa pois joka kuukausi minimilyhennys jokaisesta velasta. Tämän lisäksi sinun tulisi maksaa pois myös hieman ekstraa kohti pienintä velkaa. Kun olet maksanut pois pienimmän velan, voit alkaa käyttää enemmän rahaa toiseksi pienimmän velan pois maksamiseen.

Tämä keino auttaa sinua maksamaan velkasi pois nopeasti ja varmuudella. Kun saat maksettua pienimmän velan pois, saat hieman lisäbuustausta itsetunnollesi ja se motivoi sinua maksamaan pois seuraavia lainoja.

4. Tienaa lisää

Tämä vaikuttaa hyvin yksinkertaiselta neuvolta, ja se tietysti onkin sitä. Jotta voit maksaa velkasi pois nopeammin, sinun tulisi tienata enemmän rahaa, jotta voit lyhentää velkaasi nopeammin.

Hyvä tapa aloittaa lisätienaaminen on yksinkertaisesti pyytää töistä lisää vuoroja. Voit mahdollisesti saada napattua sairaan kaverisi vuoron, tai otettua itsellesi yhden ylimääräisen vuoron viikossa tai kuukaudessa. Vaihtoehtoisesti voit esimerkiksi pyytää töistä palkankorotusta. Muista kuitenkin, että jos päätät pyytää palkankorotusta, sinulla tulisi olla hyvä syy palkankorotuksen pyytämiseen. Joten muista perustella pyyntösi kunnolla!

Voit myös ottaa kontollesi esimerkiksi viikonloppu- tai iltatyön. Näin voit tienata hieman lisää rahaa parina päivänä viikossa. Tämä saattaa tuoda sinulle satasien lisätienestiä kuukaudessa, mikä buustaa velkojesi maksua ja voit saada säästöönkin esimerkiksi hieman rahaa.

Voit myös alkaa freelanceriksi. Freelancerina sinulla on vapaus tehdä töitä oman aikataulusi mukaan aina milloin ja missä vain. Esimerkiksi logojen ja verkkosivujen suunnittelu sekä konsultointi on työtä, jota voit tehdä kotoa käsin. Voit asettaa omat hintasi ja omat aikataulusi. Näin saat tienattua niin paljon lisää rahaa kuin vain haluat.

5. Säästä tarpeettomista kuluista

Tarpeelliset kulut tulee aina maksaa, kuten esimerkiksi vuokra, ruoka ja puhelinlasku. Sinulla on kuitenkin takuuvarmasti kuluja, jotka ovat enemmän tai vähemmän tarpeettomia. Esimerkiksi vaatteiden ostaminen, meikit, leffaliput ja muut kulut voit leikata pois kokonaan ja käyttää nämä rahat sen sijaan velan maksamiseen.

Toinen hyvä tapa säästää on leikata kulu yhdestä tietystä kategoriasta kokonaan. Esimerkiksi voit leikata kaikki viihdekulusi pois. Sen sijaan, että kävisit elokuvissa, jää kotiin ja pidä leffailtaa kavereiden kanssa ja katso Netflixiä. Ja sen sijaan, että kävisit ulkona syömässä kavereiden kanssa, jääkää kotiin ja kokatkaa mieluummin yhdessä ja jutelkaa. Voitte kokeilla erilaisia hauskoja reseptejä ja opit myös lisää.

6. Säästä matkakuluista

Matkakuluista voi tulla pitkällä juoksulla suurikin kulu. Jos sinulla on auto, autoile vähemmän. Mene esimerkiksi töihin ja kauppaan pyörällä tai kimmpakyydillä. Yritä saada kaikki askareet hoidettua yhdellä ajolla päivässä. Pidä autottomia päiviä ja pysy kotona koko päivä. Vaihtoehtoisesti voit esimerkiksi hankkiutua eroon autosta kokonaan ja investoida sen sijaan esimerkiksi bussikorttiin tai junalippuun. Näin voit säästää rahaa satasien edestä per kuukausi.

Jos voit pyöräillä tai kävellä paikasta toiseen, lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla: saat sekä liikuntaa että säästät rahaa. Kaikki säästetyt rahat kannattaa sitten käyttää velkojen pois maksamiseen.

7. Urheile kotona

Sen sijaan, että maksaisit kuukausittaista kuntosalijäsenyyttä, jätä jäsenyys sikseen muutamaksi kuukaudeksi ja urheile sen sijaan kotoa käsin. Voit tehdä paljon erilaisia treenejä kotona. Voit esimerkiksi tehdä Pilatesta ja joogaa kotona katsomalla YouTube -videoita. Voit käydä lenkillä missä tahansa ja milloin tahansa. Voit hankkia pari painoa ja nostella niitä olohuoneessasi. Saatat säästää kymppejä kuukaudessa. Ja tämä raha menee tietysti velkojen maksuun.

Yhteenveto

Jotta voit maksaa pois jopa 10 000 euroa luottokorttivelkaa pois vuoden aikana, sinun tulee tehdä itsellesi jonkinlainen suunnitelma. Päätä ensin, mihin päivämäärään mennessä haluat maksaa pois kaikki velkasi. Tämän jälkeen sinun tulisi jakaa velka näille kuukausille, jotta tiedät, kuinka paljon rahaa sinulla tulee olla joka kuukausi lyhennyksen maksamiseen. Muista, että saat aina maksaa takaisin enemmän kuin mitä lyhennyksesi on.

Mitä nopeammin saat maksettua pois kaikki velkasi, sen halvemmaksi velka tulee sinulle. Ja kun olet maksanut pois kaikki velkasi, muista sulkea luottokorttisi tai leikata se kokonaan! Näin et kuluta rahaa uudestaan ja joudu velkakierteeseen.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI