Miten pikavipit toimivat?

Pikavippi on yleinen tapa ratkaista tilapäinen rahapula kertaheitolla. Moni suomalainen ottaa pikavippiä silloin, kun rahat loppuvat kesken ja seuraavaan palkka- tai tukipäivään on vielä aikaa. Se onkin nykyään helppoa: pikavippejä voi vertailla ja hakea kätevästi ja turvallisesti netin kautta. Pikavipin nostaminen ei ole rakettitiedettä, vaan kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on raha-asiat kunnossa, voi helposti hakea lainaa itselleen sopivin ehdoin.

Pikavippejä on joka tarpeeseen

Pikavippejä on useita erilaisia, joskin valikoima on supistunut merkittävästi takavuosista. Tähän syynä on vuonna 2013 asetettu korkokatto. Moni yritys lähti tuolloin markkinoilta tai muutti tarjontaansa, kun pikavipeistä ei voinut saada enää niin isoja voittoja kuin ennen. Pikavippejä löytää kuitenkin tästä syystä nykyisin hyvinkin edullisesti. Kannattaakin vertailla, ennen kuin lähettää hakemuksen.

Pikavippiä voi hakea 10—1000 euroa. Voit valita joko lyhyen tai pitkän laina-ajan, tosin osa yrityksistä tarjoaa vain jompaakumpaa. Korot on sidottu korkokattoon, mutta niissä esiintyy silti jonkin verran vaihtelua. Parhaimmillaan pikavipin voi löytää 0 % korolla, mutta usein korko on 30—50 %, ja sen suuruus voi riippua hakijan luottoluokituksesta.

Pikavippiä haetaan netissä

Pikavipin hakeminen tapahtuu netissä. Valtaosa lainaa etsivistä suuntaa ensin vertailusivustolle, jonka kautta on mahdollista löytää pikavippi heti. Vertailusivuilla voi verrata pikavippien korkoja, suuruuksia, laina-aikoja ja tiettyjä kelpoisuusvaatimuksia kuten ikärajoja. Kaikki olennaisimmat ominaisuudet näkee helposti taulukosta, jota päivitetään säännöllisesti. Hakemukseen pääsee suoraan vertailusivustolta.

Pikavipin hakijan on yleensä oltava täysi-ikäinen, Suomessa vakituisesti asuva oikeustoimikelpoinen henkilö. Usein edellytetään myös suomalaisuutta tai pitkäaikaista viisumia. Hakemusta varten tarvitaan pankkitilin tiedot, matkapuhelinnumero, pysyvä osoite sekä oma sähköpostiosoite. Pikavippiä ei myönnetä, jos hakijalla on luottomerkintöjä. Usein lainantarjoaja muodostaa oman arvionsa hakijan maksukyvystä ja määrittää arvion perusteella lainan koron. Arvioon voivat vaikuttaa luottoluokituksen lisäksi myös mm. positiiviset luottotiedot.

Hakemuksen täyttäminen on helppoa, eikä siihen mene kuin muutama minuutti. Hakijan henkilöllisyys ja luottotiedot tarkistetaan sähköisen tunnistautumisen avulla. Pikavippi, kuten valtaosa nettilainoista, ei vaadi vakuuksia tai takaajia, eikä sitä varten yleensä tarvitsee lähettää erillisiä todistuksia tuloista.

Jos lähetät hakemuksen päiväsaikaan, käsitellään se yleensä heti. Jos saat myönteisen päätöksen, voi rahat saada tilille jo saman päivän tai jopa tunnin aikana. Pikavippi on nimensä mukaisesti nopea saada. Valtaosa pikavipeistä myös maksetaan takaisin nopeasti.

Helppo takaisinmaksu

Takaisinmaksusta sovitaan, kun valitset haluamasi lainatyypin. Pikavipin voi maksaa takaisin joko nopeasti tai hitaasti. Lyhyen laina-ajan pikavipit maksetaan tyypillisesti takaisin kokonaisuudessaan 3—45 vuorokauden kuluessa jo ensimmäisenä eräpäivänä. Tällainen laina on mahdollista löytää jopa ilmaiseksi ilman korkoja tai kuluja. Lyhytaikainen pikavippi onkin yksi edullisimpia lainatyyppejä, mitä markkinoilla on. Jos tarvitset 10—1000 euroa lainaa ja kykenet maksamaan takaisin jo ensimmäisenä eräpäivänä, ei edes kannata katsoa muita lainatyyppejä, sillä edullisempaa lainaa ei löydy.

Toinen vaihtoehto on pikavippi pitkällä 6—12 kuukauden laina-ajalla. Usein tällainen sopimus tehdään kiinteällä viitekorolla, joten lainaa ei voi maksaa takaisin etukäteen ilman ylimääräisiä kuluja. Pitkä laina-aika kuitenkin mahdollistaa hieman rennomman takaisinmaksun, mikä voi olla ratkaisevaa talouden ollessa tiukka. Pikavippi tulee pitkästä laina-ajasta huolimatta yleensä halvemmaksi kuin esimerkiksi joustoluotot, joiden korot voivat olla hyvinkin korkeita; joustava maksuaika kostautuu kalliina sopimuksena.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI