Lainaa työttömälle

lainaa työttömälle

Työtönkin voi tarvita lainaa, kun vastaan tulee yllättäviä kuluja tai tarve isompiin hankintoihin. Esimerkiksi remontti, kodinkoneen hajoaminen tai lainojen yhdistäminen aiheuttaa talouteen loven, jonka voi täyttää helpoiten lainalla. Lainaa voi ottaa vastuullisesti ja ongelmattomasti, vaikka työtä ei sillä hetkellä olisikaan. On useita tahoja, joilta voi saada lainaa työttömälle ilman vakuuksia.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/raha247.fi/public_html/wp-content/themes/herald-child/table-unemployed.php on line 55

Lainapaikka Min lainasumma Max lainasumma Ikäraja Max laina-aika Hae lainaa
500 € 60000 € 18v. 180 kuukaudet Hae lainaa
500 € 50000 € 18v. 180 kuukaudet Hae lainaa
100 € 2000 € 20v. 30 kuukaudet Hae lainaa
150 € 5000 € 20v. 26 kuukaudet Hae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukaudet Hae lainaa
 

lainaa työttömälleVoiko työtön saada lainaa?

Lainoja myönnetään yleensä henkilöille, joiden talous on vakaa. Lainaa työttömälle on mahdollista saada, mutta usein se on kuitenkin haastavaa. Etenkin isomman lainasumman saaminen voi olla hankalaa, ja lainan saaminen riippuu monista asioista. Näitä ovat esimerkiksi:

 • Lainasumman suuruus
 • Lainatyyppi
 • Hakijan pankkisuhde
 • Työttömyystuen suuruus
 • Luottotiedot

Lainasumman suuruus vaikuttaa paljon siihen, myönnetäänkö lainaa. Pienempi laina on helpompi saada, sillä se on myös helpompi maksaa takaisin. Suurempi, yli 1000 euron kulutusluotto voi olla vaikeampi saada. Toisaalta, jopa asuntolainoja voidaan myöntää työttömille 60—70 % asunnon hinnasta, kunhan jäljelle jäävä 30—40 % on kasassa. Jokainen hakemus on yksilöllinen, joten lainan tarpeen iskiessä kannattaa lähettää oma hakemus tai asioida konttorissa.

Lainatyyppi voi myös vaikuttaa, kuten edellä mainitussa esimerkissä käy ilmi. Kalliin asuntolainan saaminen on mahdollista, sillä asunto on lainan vakuutena, ja pikavippi on helppo saada, kunhan luottotiedot ovat kunnossa. Toisaalta vakuudettoman kulutusluoton saaminen voi olla vaikeampaa. Lainaa työttömälle ilman vakuuksia onkin vaikeampi saada, kuin jos hakee lainaa yhdessä takaajan, rinnakkaishakijan tai vakuuksien kanssa. Myös järjestelylainan eli ison lainan, jolla yhdistetään monta pienempää lainaa, saaminen pankista voi olla haastavaa, jos yhdistettäviin lainoihin kuuluu pikavippejä.

Hakijan pankkisuhde on merkittävä tekijä, kun lainaa haetaan pankista. Hyvä, pitkäaikainen pankkisuhde, vakaa talous työttömyydestä huolimatta ja hyvät luottotiedot voivat auttaa saamaan lainan omasta pankista. Jos pankkisuhde ei ole kovin pitkä tai hyvä, voi olla helpompi saada lainaa rahoitusalan yritykseltä esimerkiksi internetin kautta.

Myös työttömyystuen suuruus ja se, kuinka paljon rahaa elämiseen jää, vaikuttavat lainan myöntämiseen. Jos hakijalla on esimerkiksi lapsia elätettävänä tai hän on jopa lasten yksinhuoltaja, voi lainansaaminen olla hankalampaa kuin silloin, jos hakijalla ei ole lapsia tai hän on avioliitossa työssäkäyvän kumppanin kanssa.

Lainaa työttömälle on myös helpompi saada, kun luottotiedot ovat hyvät. Jos maksuhäiriömerkintöjä sen sijaan löytyy, voi luoton saaminen olla liki mahdotonta, ellei taustalle saa esimerkiksi Takuusäätiön takausta. Luottotiedot voivat olla melko hyvät, vaikka olisikin työtön. Luottotietoihin vaikuttavat henkilön ikä, yritysyhteydet sekä luottomerkinnät. Tulot eivät vaikuta luottotietoihin, joskin niitä saatetaan tarkastella erikseen isompien lainahakemusten yhteydessä.

lainaa työttömälle ilman vakuuksiaKuinka paljon rahaa tällainen laina tarjoaa?

Se, kuinka paljon lainaa voit saada, riippuu pitkälti lainatyypistä, mistä haet lainaa, luottotiedoistasi ja taloudellisesta tilanteestasi. Tässä muutama yleinen lainatyyppi, ja paljon rahaa niiden avulla voi saada:

 • Pikavippi: kertalaina, jonka avulla voi saada lainaa alle 1000 euroa
 • Kulutusluotto: kertalaina, joka tarjoaa lainaa 1000—50 000 euroa
 • Joustoluotto: Luottotili, jolta voi nostaa lainaa aina 2000—15 000 euron luottorajaan asti.
 • Asuntolaina: Jopa 100 000 euroa ja enemmän tuloista riippuen.

Pikavippi työttömälle on usein helpompi saada kuin yli 1000 euron kulutusluotto. Jos taloustilanteesi on tulojen pienuudesta huolimatta vakaa, olet hoitanut aiemmat ja nykyiset velkasi hyvin ja eikä haettava lainasumma ole suuri, on lainaa yleisesti ottaen mahdollista saada. Jos näin ei kuitenkaan ole, voi lainan saaminen olla vaikeampaa ellei jopa mahdotonta.

Tilanteesta riippuen työtön voi siis hakea monenlaisia lainoja. Lainaa voi saada monta kymmentä tuhatta asuntoa varten, tai muutaman sadan esimerkiksi uuden kodinkoneen ostoon. Haastavimpia ovat keskisuuret kulutusluotot, joissa ei ole vakuuksia; esimerkiksi 2000—50 000 euron lainoja voi olla vaikea saada. Isompia lainoja voi myös yrittää saada rinnakkaishakijan kanssa.

Tästä syystä voi olla vaikeaa saada esimerkiksi lainaa remonttia tai muuta tärkeää projektia varten. Jos hankinnalle on akuutti tarve, voi kokeilla, saisiko lainalle takaajaksi kumppanin, perheenjäsenen tai esimerkiksi Takuusäätiön.

Miksi työttömän on oltava varovainen, kun ottaa lainaa?

Varovaisuus ja huolellinen suunnittelu ovat aina paikallaan, jos aikoo hakea lainaa. Kun on työtön, erityinen varovaisuus on paikallaan, sillä tukien vuoksi tulot ovat pienet ja taloudellinen tilanne on usein tiukka. Varomaton ja liiallinen lainaaminen voi johtaa epämiellyttävään tilanteeseen. Kun ottaa lainaa, kannattaa pohtia ja tarkistaa seuraavat asiat:

 • Kuukausibudjetissa jää varaa ruokaan, laskuihin, mahdolliseen vuokraan ja hieman ylimääräistä lainaerän jälkeen. Jos olet perheellinen, kannattaa varmistaa, että myös lasten kulut saa maksettua, ja ottaa huomioon esimerkiksi harrastukset ja viikkorahat.
 • Jos esimerkiksi kodinkone hajoaa tai lainan takaisinmaksuaikana tulee muita kalliita kuluja, mistä ne maksetaan? Mieti, onko varaa ottaa uusi laina tai jääkö kuukausierien lisäksi sen verran rahaa, että sitä voidaan säästää – tai onko kenties sukulaisia tai tuttavia, joilta voi saada apua.
 • Loppuvatko rahat usein kesken? Lainaaminen ei ole kestävä tai kannattava ratkaisu pidemmän päälle. Jos rahat loppuvat usein kesken, kannattaa pohtia muita keinoja talouden hallintaan. Esimerkiksi erilaiset sovellukset ja taulukot voivat auttaa, kun ne yhdistetään säästövinkkeihin.

Jos lainoja joutuu ottamaan usein tai laina-aikana ilmenee yllättäviä kuluja, joita varten tarvitaan lisää lainaa, voi syntyä kierre. Tällöin tarvitaan jatkuvasti lisää lainaa talouden tasapainottamiseksi. Usean lainan hoitaminen voi olla haastavaa pienituloiselle: se aiheuttaa stressiä, masennusta ja voi johtaa luottomerkintään, jos maksaminen ajallaan ei onnistu.

Ennen kuin ottaa lainaa työttömälle, kannattaakin tutustua muihin saatavilla oleviin apukeinoihin. Esimerkiksi kunnalta, kirkolta ja valtiolta voi saada erilaista neuvontaa ja tukea talousvaikeuksiin. Näitä keinoja ovat muun muassa talouden suunnittelun kohentaminen, Takuusäätiön takaus ja joidenkin kuntien myöntämät sosiaaliset lainat.

pikavippi työttömälleNäin haet lainaa

Lainaa voi hakea joko rahoitusalan yrityksiltä, kunnalta tai pankista. Kunnallisia sosiaalisia lainoja ei ole kuitenkaan kaikissa kunnissa, ja niiden saaminen voi olla vaikeaa, elleivät tulot ole todella pienet. Rahoitusalan yrityksiltä ja pankista lainaa työttömälle saa tarvittaessa helpommin.

Jotta löytäisit itsellesi parhaan ja edullisimman lainan, vertaile lainoja. Tämän voi tehdä joko itse netissä selaamalla lainayritysten tai pankkien sivuja tai suoraan lainavertailusivuston avulla. Jos käytät lainavertailua, tarkista, että se on päivitetty lähiaikoina. Kiinnitä lainoissa huomiota erityisesti seuraaviin asioihin:

 • Todellinen vuosikorko
 • Kuukausierän koko ja laina-aika

Sopivan lainan löydyttyä tarkista, että vastaat kelpoisuusvaatimuksia. Hakijan on tavallisesti oltava Suomen kansalainen, asuttava vakituisesti Suomessa ja iältään vähintään noin 18—22-vuotias. Hakijoilta vaaditaan lisäksi hyviä luottotietoja. Tarkemmat vaatimukset voivat vaihdella hieman lainasummasta ja -tyypistä riippuen.

Jos hakee lainaa netissä, hakemusta varten on tunnistauduttava sähköisesti ja isompia summia hakiessa saatetaan vaatia myös todistuksia tuloista. Lainapäätöksen saa pienien, alle 1000 euron summien kohdalla todella nopeasti, mutta isojen summien kohdalla päätöksen saamiseen voi mennä pari päivää ja rahojen siirtymiseen 1—5 vuorokautta pankista riippuen.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI