Lainaa ilman vakuuksia

Netistä on nykyään helppo löytää vakuudeton laina. Tämä on kuluttajan kannalta hyvä asia, sillä lainan saaminen on astetta yksinkertaisempaa: ei tarvitse miettiä, mitä laittaa vakuudeksi lainalle tai täyttää suuria määriä paperitöitä. Lainayrityksille menettely on riskialttiimpi, mutta onneksi modernin teknologian avulla on helppo varmistaa, että hakijalla on hyvä taloustilanne. Vakuudettomia lainoja on lisäksi useita erilaisia, joten jokaiseen tilanteeseen löytyy taatusti sopiva: tarvitsetko luottoa jatkuvasti vai kerralla hieman isomman summan? Riittää, että asut Suomessa ja rahatilanteesi on vakaa, niin voit saada kumman tahansa ilman vakuuksia.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/raha247.fi/public_html/wp-content/themes/herald-child/table-collateral.php on line 55

Lainapaikka Min lainasumma Max lainasumma Ikäraja Max laina-aika Hae lainaa
500 € 60000 € 18v. 180 kuukautta Hae lainaa
500 € 50000 € 20v. 180 kuukautta Hae lainaa
500 € 50000 € 18v. 180 kuukautta Hae lainaa
100 € 2000 € 20v. 30 kuukautta Hae lainaa
150 € 5000 € 20v. 26 kuukautta Hae lainaa
500 € 20000 € 26v. 120 kuukautta Hae lainaa
500 € 1000 € 20v. 84 kuukautta Hae lainaa
 

Miksi osa lainoista on vakuudettomia ja osa ei?

Lainoja on sekä vakuudettomia että vakuudellisia. Valtaosa netissä tarjottavista pikalainoista ja kertalainoista on vakuudettomia, kun taas monet pankkilainoista ovat vakuudellisia. Nykyisin voi saada melko isojakin summia lainaa ilman vakuuksia. Yleisesti ottaen pikavipit, kulutusluotot ja joustoluotot ovat vakuudettomia, kun taas esimerkiksi asuntolainat ovat vakuudellisia.

Vakuuden on tarkoitus auttaa varmistamaan, että jos asiakas ei kykene maksamaan lainaa takaisin, pankki saa joka tapauksessa rahansa takaisin. Lainan vakuus voi olla esimerkiksi kiinteistö tai muu arvokas omaisuus; asuntolainan vakuutena onkin usein itse asunto. Jos lainan takaisinmaksu jää kesken, ottaa pankki vakuuden omistukseensa. Nykyään vakuuksia käytetään enimmäkseen isojen lainasummien kohdalla.

Isohkoja ja pieniä summia lainaa saa ilman vakuuksia sekä pankeilta ja rahoitusalan yrityksiltä. Helpoin ratkaisu rahantarpeeseen on kuitenkin usein vakuudeton laina netistä. Hakijan takaisinmaksukyky varmistetaan tarkistamalla luottotiedot luottorekisteristä. Luottotietojen tarkistaminen on korvannut vakuudet: niistä voidaan arvioida, kuinka vakaalla pohjalla hakijan talous on. Luottomerkinnät nähdään vaikeuksina raha-asioiden hoidossa, kun taas hyvin hoidetut aiemman lainat herättävät luottamusta.

Lainantarjoaja tarkistaa, onko hakijalla voimassaolevia maksuhäiriömerkintöjä, ja monesti myös positiiviset luottotiedot otetaan huomioon hakemusta käsitellessä. Maksuhäiriömerkinnät näkyvät henkilön luottotiedoista; positiiviset luottotiedot puolestaan käyvät ilmi erillisestä rekisteristä, jota käyttää vain osa lainayrityksistä. Yritykset haluavat yleensä tietää, onko hakija maksanut aiemmat luotot ajallaan, onko hänellä muita voimassaolevia lainoja ja millainen hänen rahatilanteensa on.

Tästä syystä saatetaan myös pyytää todisteita tuloista etenkin isompien lainojen kohdalla. Yleensä tunnistautuminen Instantor-palvelun kautta tai tiliotteen tai palkkaliuskan lähettäminen riittää. Instantor-palvelun käyttäminen on nopeaa ja turvallista, mutta jos mieluummin lähettää esimerkiksi palkkatositteen, kannattaa varautua siihen, että hakemuksen käsittelyyn voi mennä pari päivää enemmän aikaa.

Lainapäätökset perustuvat pitkälti luottotietoihin, mutta mitä isommasta summasta on kyse, sitä enemmän tietoa yritys saattaa vaatia. Tietojen avulla yritykset muodostavat arvion hakijan maksukyvystä ja tämän arvion pohjalta voidaan määrittää myös lainan korko. Menetelmä on helpompi ja nopeampi kuin vakuuksien vaatiminen.

Millaisia lainoja on saatavilla ilman vakuuksia?

Etsiessäsi vakuudettomat lainat saat huomata nopeasti, että lainatyyppejä on useita erilaisia. Joka tilanteeseen on olemassa sopiva laina. Vaihtelua esiintyy lainasummissa, sopimusehdoissa, laina-ajoissa, koroissa ja kuluissa sekä -tyypeissä. Tässä muutama yleisimmistä vakuudettomista lainoista:

Pikalaina

Pikalainat ovat pieniä lainoja, jotka maksetaan takaisin nopeasti. Ne ovat hyvä valinta erityisesti silloin, kun lainantarve on pieni ja kykenet maksamaan lainan takaisin nopeasti, sillä pikalainan voi saada jopa korottomasti. Pikalainaa voi saada 10—1000€ ilman vakuuksia. Pikalainoja voivat saada helposti myös 18-vuotiaat hakijat. Laina-aika on tavallisesti lyhyt, 3—45 päivää. Pitkiä 6—12 kuukauden laina-aikoja voi kuitenkin myös saada.

Kulutusluotto

Kulutusluotot ovat kertalainoja, joita on tarjolla kiinteinä summina. Niitä myöntävät sekä pankit että lainayritykset. Kulutusluottoa voi nostaa käytännössä mihin tahansa tarkoitukseen: auton ostamiseen, remonttiin, häiden järjestämiseen tai muihin isoihin hankintoihin. Monet lainayritykset tarjoavat esimerkiksi 750, 1000 tai 1500 euron kulutusluottoja ilman vakuuksia, sekä lainojen yhdistämistä aina 50 000 euroon saakka. Kulutusluottoa voi kuitenkin saada suhteellisen helposti jopa 20 000 euroa. Suuria summia voi saada ilman vakuuksia, mutta osa yrityksistä suosittelee rinnakkaishakijan kanssa hakemista etenkin 30 000—50 000€ summien kohdalla. Isoja summia hakiessa voi myös joutua toimittamaan todistuksia tuloista.

Tililuotto

Tililuottoa eli joustoluottoa hakevalle myönnetään luottotili, jolta voi nostaa enintään 2000—8000€ lainaa. Sopimus on samankaltainen kuin luottokorteilla. Luottotili on tämän jälkeen aina saatavilla. Lainaa voi nostaa lisää aina luottorajaan saakka sitä mukaa, kun sitä maksaa takaisin. Takaisinmaksaminen on yleensä joustavaa, eli asiakas maksaa vähintään minimilyhennyksen, mutta enemmänkin voi maksaa jos haluaa lyhentää lainan nopeasti. Joustavien ehtojen takia korot voivat olla korkeat, joten kannattaa vertailla tarkasti ennen hakemista.

Kun valitset sopivaa lainatyyppiä, mieti paljonko lainaa tarvitset, millaisella laina-ajalla ja millainen sopimus on sinulle hyödyllisin. Tarkista myös, täytätkö kelpoisuusvaatimukset, sillä esimerkiksi kulutusluottojen ja joustoluottojen ikärajat ovat usein korkeammat kuin pikalainojen. Lainatyypin valittuasi vertaile myös korkoja, kuluja ja laina-aikoja, jotta löydät mahdollisimman helppohoitoisen lainan.

Mitä etuja on lainalla ilman vakuuksia?

Lainaa ilman vakuuksia on nopea saada netin kautta. Nopeus onkin suurin vakuudettomien lainojen eduista. Lainaa voi saada jopa saman päivän aikana tai alle tunnissa, eikä hakemusta varten tarvitse edes lähteä kotoa. Vakuudettomilla lainoilla on kolme suurta etua verrattuna vakuudellisiin lainoihin:

  1. Vakuudettomien lainojen vertailu on helppoa. Vakuudettomia lainoja tarjoavat useat eri yritykset. Iso valikoima tarjoaa kuluttajalle paljon mahdollisuuksia, tosin sopivan ratkaisun löytäminen voi tuntua haastavalta. Onneksi on kuitenkin vertailusivustoja, joiden kautta on helppo nähdä kaikki tarjoukset eri yrityksiltä selkeän taulukon avulla kiireenkin keskellä.
  2. Hakeminen on helppoa ja nopeaa. Lainahakemuksen voi täyttää netissä. Vakuudettoman lainat eivät vaadi konttoreissa vierailua tai paperipinojen pläräämistä – hakemusta varten vaaditaan vain henkilötiedot ja tunnistautuminen verkkopankissa tai mobiilivarmenteella, ja mikäli haet suurempaa summaa, voit yrityksestä riippuen joutua toimittamaan tietoja tuloistasi. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin.
  3. Laina siirretään tilille nopeasti. Mitä pienempää lainaa ilman vakuuksia haet, sitä nopeammin ja helpommin sitä saa. Pienen pikalainan ilman vakuuksia voi saada jopa tunnin sisällä. Tarkempi siirtoaika riippuu myös pankistasi. Isomman lainan käsittelyyn voi mennä 1-3 päivää.

Miten saan vakuudettomat lainat

Vakuudeton laina on helppo saada. Etsi ensin itsellesi sopiva lainatarjous lainavertailun avulla. Vertaile summia, todellisia vuosikorkoja, laina-aikoja sekä ikärajoja kätevästi taulukon avulla. Sopivan lainan löydyttyä pääset hakemukseen suoraan taulukon kautta.

Täytä hakemus huolellisesti. Hakemusta varten on tunnistauduttava joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lainahakemuksen käsittelyaika riippuu hakemasi summan suuruudesta. Hakemuksia käsitellään ainoastaan päiväsaikaan. Päätöksen voi saada pienille summille heti ja rahat tulevat tilille parhaimmillaan jopa tunnin sisällä, mutta isompien summien käsittelyyn voi mennä jopa 1—3 päivää.

Hakemus hyväksytään todennäköisimmin, mikäli tulosi ovat kohtuulliset ja luottotietosi ovat moitteettomat. Myös ensihakijoiden hakemukset hyväksytään yleensä helpommin. Hakijalta edellytetään yleensä vakituista osoitetta Suomessa ja Suomen kansalaisuutta tai pysyvään oleskeluun oikeuttavaa viisumia.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI