Joustoluotto

joustolaina

Elämässä tulee usein vastaan tilanteita, joissa budjetin tulisi joustaa suuntaan tai toiseen. Pientä lainaa saattaa tarvita joskus useamminkin, ja silloin hakemusten lähettely ja vertailu voi olla stressaavaa. Joustoluoton avulla voi kätevästi lainata tiettyyn rajaan asti lisää rahaa tarvitessa, ilman että tarvitsee ottaa uutta lainaa tai lähettää hakemuksia, ja lisäksi sitä voi maksaa takaisin halutessaan isommissa erissä ilman lisämaksuja. Kätevää, eikö totta?

Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/raha247.fi/public_html/wp-content/themes/herald-child/table-flexible.php on line 53

Lainapaikka Min lainasumma Max lainasumma Ikäraja Max laina-aika Hae lainaa
rahalaitos_logo 500 € 70000 € 20v. 180 kuukautta Hae lainaa
100 € 500000 € 18v. 120 kuukautta Hae lainaa
500 € 60000 € 18v. 180 kuukautta Hae lainaa
500 € 50000 € 20v. 180 kuukautta Hae lainaa
500 € 50000 € 18v. 180 kuukautta Hae lainaa
1000 € 50000 € 23v. 36 kuukautta Hae lainaa
100 € 2000 € 20v. 30 kuukautta Hae lainaa
150 € 5000 € 20v. 26 kuukautta Hae lainaa
2000 € 60000 € 20v. 180 kuukautta Hae lainaa
1000 € 60000 € 20v. 180 kuukautta Hae lainaa
500 € 20000 € 26v. 120 kuukautta Hae lainaa
 

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on eräänlainen kulutusluotto, jota voi nostaa ja maksaa takaisin oman tilanteen mukaan. Se toimii kuin luottokortti: asiakkaan käyttöön annetaan luottotili, joka on saatavilla aina tarvittaessa. Kun luottoa on nostettu, kuluja kertyy vain nostetusta summasta. Nostettua luottoa aletaan maksaa takaisin sopimusehtojen mukaisesti ensimmäisenä eräpäivänä.

Luottotililtä nostaessa peritään ns. nostoprovisio, joka on joko prosentuaalinen tai kiinteä summa; yleisimmin n. 10—15 % nostettavasta summasta. Nostoja saa tehdä milloin tahansa vuorokauden ympäri, eli voit saada lainaa heti tilille 24h. Kun tililtä on nostettu lainaa, alkaa lainasta kertyä kuukausittain korkoa sekä toisinaan myös muita kuluja, kuten tilinhoitomaksu.

Joustoluotto käy lähes mihin tahansa. Useimmiten sitä käytetään arjen yllättävien kulujen kattamiseen, mutta sillä voi maksaa isompiakin hankintoja ja projekteja. Joustoluoton raja on useimmiten 2000 euroa, mutta sitä voi saada jopa 15 000 euroon saakka. Luotosta voi käyttää halutessaan joko pienen osan tai isomman summan oman tarpeen mukaan – ja jos uutta tarvetta ilmenee, voi luottoa nostaa lisää aina luottotilin rajaan saakka.

Miten joustoluotto eroaa tavallisesta kulutusluotosta?

Joustoluotto on käytännössä eräänlainen kulutusluotto, mutta eroaa tavallisesta kulutusluotosta monin tavoin. Kulutusluotto on kertaluontoinen pikalaina, jota haetaan tiettyä tarkoitusta varten, kun taas joustoluotto on yleinen, jatkuvasti saatavilla oleva laina. Kulutusluotto voi olla esimerkiksi autolaina tai remonttilaina, jota haetaan vain tiettyä tarkoitusta varten, tai pienempi laina, jota haetaan esimerkiksi isompaa hankintaa varten.

Joustoluottoa haetaan myös kertaluontoisesti, mutta hakija saa käyttöönsä luottotilin, jolta voi nostaa lainaa aina tarvittaessa samaan tapaan kuin luottokortilta. Luottotilin raja voi olla esimerkiksi 3000 euroa, jolloin lainaa voi nostaa enintään 3000 euroa. Lainaa voi myös nostaa erissä, esimerkiksi 1000 euroa yhdellä kertaa ja myöhemmin toiset 1000 euroa, eikä lisähakemuksia tai sopimuksia tarvitse tehdä.

Nostettu joustolaina maksetaan takaisin sopimusehtojen mukaisesti ensimmäisestä eräpäivästä alkaen. Vaikka maksaisit luottoa takaisin, voit silti nostaa lisää luottoa. Jos olet nostanut luottoa rajaan asti, voit nostaa sitä lisää sen verran kuin olet maksanut takaisin: jos olet esimerkiksi nostanut luottoa 3000 euroa ja maksanut takaisin 1000 euroa, on mahdollista ottaa uusi 1000 euron joustoluotto heti tilille.

Sekä joustoluotto että kulutusluotto heti voivat olla vakuudettomia tai vakuudellisia, ja molempia on mahdollista saada niin pankeista kuin rahoitusalan yrityksiltä. Joustoluotot ovat keskisuuria lainoja, kun taas kulutusluottoja voi olla monen suuruisia. Kulutusluottojen summat voivat nousta aina 100 000 euroon, joten ne sopivat paremmin tilanteeseen, jossa harkinnassa on hintava hankinta tai iso projekti. Joustoluotto sopii paremmin arjen keskelle tai hätävaraksi.

joustolainaKorot ja lainaehdot

Joustoluotoissa on isojakin eroja. Kun etsii sopivaa luottoa, voi törmätä monenlaisiin korkoihin ja lainaehtoihin. Kiinnitä huomiota näihin asioihin, kun haussa on joustolaina:

  • Todellinen vuosikorko
  • Kustannukset
  • Ikärajat
  • Minimilyhennyksen suuruus

Tärkeimpiin kriteereihin kuuluvat ehdottomasti korot ja kustannukset, jotka käyvät hyvin ilmi todellisesta vuosikorosta. Todellinen vuosikorko kertoo, kuinka paljon kuluja joustolaina aiheuttaa yhteensä vuoden aikana. Numeroon lasketaan niin viitekorko, tilihoitomaksut kuin muutkin kustannukset. Todellinen vuosikorko voi vaihdella noin 70—200 %:n välillä. Tarkka koron arvioiminen vertailujen ja laskelmien avulla on vaikeaa, sillä yleensä korot määritellään asiakaskohtaisesti perustuen asiakkaan luottoluokitukseen ja taloudelliseen tilanteeseen.

Luottoluokitus tarkistetaan aina lainahakemuksen yhteydessä. Jos luokitus A, A+ tai A-, lainaa saa yleensä helposti, mutta huonommalla luokituksella korot voivat olla korkeat, ja lainaa on vaikeampi saada. Luokitukseen vaikuttavat ikä, luottomerkinnät sekä henkilön yritysyhteydet. Jos asiakkaalla on luottomerkintöjä, ei lainaa yleensä myönnetä. Jos mukana on takaaja tai vakuuksia, voi lainan saaminen silloinkin olla mahdollista. Netistä saatavat luottotilit ovat tavallisesti järjestään vakuudettomia, mutta pankista on mahdollista saada tililuotto takaajan tai vakuuksien kanssa.

Todellisia vuosikorkoja on kritisoitu siitä, että ne ilmoitetaan usein alakanttiin, mutta ilmoitettua vuosikorkoa voidaan silti pitää esimerkkinä yrityksen yleisestä tasosta. Jos yritysten lainojen todellinen vuosikorko keskivertolainaajalle on siis esimerkiksi 200 %, on hyvä ajatus tutustua myös muihin vaihtoehtoihin. Koska korkokatto ei koske joustoluottoja, voivat niiden korot toisinaan olla hyvin kalliita.

Lisäksi joustoluottojen ikärajoissa on eroja. Etenkin nuorilla hakijoilla voi olla vaikeuksia löytää sopivaa lainaa, sillä ikärajat voivat vaihdella 18—22 ikävuoden välillä. 18-vuotiaiden hakijoiden on usein helpompi saada pikavippi tai pankkilainaa takaajan kanssa. Toisinaan lainoilla on myös yläikäraja, joka voi olla 65—80 vuotta. Ikärajat käyvät ilmi kelpoisuusvaatimuksista.

Joustoluotto maksetaan takaisin vähintään minimierissä, joiden suuruus riippuu yrityksestä. Minimierä voi olla kiinteä tai vaihtuva. Se voi olla esimerkiksi 10 % jäljellä olevasta lainasaldosta tai vähintään 50 euroa kuukaudessa, tai kiinteä summa, joka maksetaan kunnes laina on maksettu takaisin kokonaisuudessaan. Kannattaa siis miettiä etukäteen, millainen lyhennys ja sopimus sopivat omaan taloudenhoitoon parhaiten. Kiinteä summa on helppo muistaa, mutta toisaalta pieni minimilyhennys voi tarjota liikkumavaraa kuukausibudjettiin. Yleensä lainaa voi pystyessään maksaa takaisin myös isompia summia.

lainaa heti tilille 24hNäin haet joustoluottoa

Joustolaina on mahdollista saada sekä pankista että rahoitusalan yritykseltä. Sitä voi hakea kätevästi netistä tai suoraan konttorissa vierailemalla, ja monilla yrityksillä on esimerkiksi mahdollisuus hakemuksen tekemiseen tekstiviestillä tai puhelimitse asiakaspalvelun kautta.

Netissä hakeminen on yksi kätevimpiä ratkaisuja, ja se tarjoaa loistavan mahdollisuuden faktojen tarkistamiseen ja hintojen vertailuun samalla, kun etsii lainaa. Ilmaisten lainavertailusivustojen avulla on yksinkertaista vertailla lainoja. Pitää vain muistaa tarkistaa, että sivu on päivitetty lähiaikoina. Vertailusivustoilla on luotettavia rahoitusalan yrityksiä, ja hakutulokset voi järjestää muun muassa lainaehtojen, kuukausierien suuruuden ja luottorajojen mukaan.

Ennen hakemista tutustu yritykseen ja lainaehtoihin. Kannattaa tarkistaa kulut, takaisinmaksun ehdot sekä yrityksen kelpoisuusvaatimukset. Hakemuksen voi täyttää verkkosivuilla, ja siihen pääsee myös suoraan lainavertailusta. Hakemusta varten tarvitaan henkilötiedot ja hakijan on tunnistauduttava verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella. Hakemuksesi hyväksytään varmemmin, jos täytät yrityksen kelpoisuusvaatimukset.

Isompien summien kohdalla hakijalta saatetaan pyytää todistuksia tuloista, kuten palkkatodistuksia tai tiliotteita, tai tunnistautumisen Instantor-palvelun kautta. Pienempiä lainasummia varten yleensä riittää luottotietojen tarkistaminen. Yritys tekee oman arvionsa hakijan maksukyvystä ja käsittelee hakemuksen. Tämä tapahtuu usein jo saman päivän aikana, ja luoton saa käyttöön 1—5 päivän sisällä pankkitilistä riippuen.

Haki lainaa sitten konttorista tai netistä, kannattaa aina perehtyä sen ehtoihin etukäteen ja suunnitella omaa budjettia. Tieto ja talouden hallinta tuovat itsevarmuutta ja mielenrauhaa. Näin lainan ottaminen on ongelmatonta ja voi jopa parantaa taloutta pitkällä tähtäimellä.

UUTISET JA TARJOUKSET

Tilauksellasi suostut vastaanottamaan uutisia ja tarjouksia meiltä ja kumppaneilta.

REKLAAMI